«Συγνώμη, παρεξήγηση…» – Τα «μαζεύει» ο Δανίκας για το άρθρο που προκάλεσε οργή

Προσπάθησε να μαζέψει τη ζημιά μετά το τσουνάμι οργής στο Twitter για το victim blaming που έκανε στις γυναίκες-θύματα του πορνο-Στάθη

Must Read

Τα… μαζεύει τώρα ο Δημήτρης Δανίκας και ζητά συγγνώμη για «την παρεξήγηση», όπως χαρακτήρισε το δημόσιο victim blaming που έκανε στις γυναίκες θύματα του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε με το άρθρο του «Ο αρβυλόμαγκας και το αλαλούμ», το οποίο δημοσιεύθηκε στο «Πρώτο Θέμα», και τη δριμεία κριτική που δέχτηκε από χιλιάδες χρήστες των social media, οι οποίοι τον αποκάλεσαν από «σκουπίδι» μέχρι «σεξιστή», ο γνωστός δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου εμφανίστηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα», στον Alpha, όπου κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις.

«Κάθε άτομο είναι υπεύθυνο για τις πράξεις του. Οταν καπνίζω κινδυνεύω να πάθω καρκίνο, όταν δεν εμβολιάζομαι κινδυνεύω να πεθάνω. Ο κατεξοχήν υπεύθυνος είναι αυτός, ο κατάπτυστος, αυτός ο αρβυλόμαγκας. Ομως, καθένας από εμάς έχει την προσωπική του ευθύνη. Πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα και κάθε άντρας ποιον βάζει στο κρεβάτι. Η γυναίκα είναι ανώτερη από τον άντρα, αυτό πιστεύω εγώ. Τη θεωρώ υπεύθυνο άτομο, οπότε καθένας έχει τις ευθύνες του. Πώς βιντεοσκοπείσαι; Δεν περνάει από το μυαλό σου η σκέψη, η υποψία; Η βασική ευθύνη είναι δική του…» εξήγησε το σκεπτικό του μιλώντας από το βήμα που του έδωσε η Κατερίνα Καινούργιου.

Οταν, ωστόσο, η παρουσιάστρια και οι συνεργάτες της επιχείρησαν να του εξηγήσουν πως με τα γραφόμενά του ήταν σαν να εξισώνει τις δύο πράξεις, τότε ο Δημήτρης Δανίκας είπε με απολογητικό ύφος: «Αν παρεξηγήθηκα, ζητάω συγγνώμη».

https://www.youtube.com/watch?v=hSgsPsX8UWs

Να θυμίσουμε ότι, στο άρθρο του «Ο αρβυλόμαγκας και το αλαλούμ», ο δημοσιογράφος και κριτικός ταινιών αναφέρθηκε με προσβλητικό λεξιλόγιο στα θύματα του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ρίχνοντας ευθύνες και σε αυτά για τη διαπόμπευσή τους στο διαδίκτυο, αφήνοντας μάλιστα υπόνοιες και για οικονομικό όφελός τους από αυτή τη θλιβερή ιστορία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This