Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Πολιτικά κίνητρα και προσπάθεια φίμωσης πίσω από τη δίωξη Βαξεβάνη-Παπαδάκου

Ξεμπρόστιασμα από τη διεθνή ΜΚΟ

Must Read

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF), μια διεθνής ΜΚΟ η οποία προωθεί την ελευθερία της πληροφόρησης σε όλο τον κόσμο κατήγγειλε τις «παραληρηματικές κατηγορίες» και τη δίωξη σε βάρος των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου και ζητά να τερματιστεί, καθώς φαίνεται «να έχει πολιτικά κίνητρα και προσπαθεί να φιμώσει τη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος».

Η ανακοίνωση της RSF αναφέρει το ότι οι δύο δημοσιογράφοι πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Novartis και μιλά για «δικαστική παρενόχληση» στην περίπτωση της Γιάννας Παπαδάκου.

Αναλυτικά:

«Η RSF καταγγέλλει τις παραληρηματικές κατηγορίες που στοχεύουν αρκετούς δημοσιογράφους για τις ιστορίες τους σχετικά με τη διαφθορά στον φαρμακευτικό τομέα στις οποίες εμπλέκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Η δίωξη που φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα και προσπαθεί να φιμώσει τη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος πρέπει να τελειώσει.

Ο εκδότης της Documentonews, Κώστας Βαξεβάνης, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για συνωμοσία, για κατάχρηση εξουσίας και συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία, μετά από έρευνα για το καλά τεκμηριωμένο και παγκοσμίως γνωστό σκάνδαλο Novartis. Αύριο καλείται να καταθέσει ενώπιον του Αρείου Πάγου.

Όπως και ο Βαξεβάνης, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου πρόκειται να παρουσιαστεί στις 25 Ιανουαρίου ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παραγωγή ‘πλαστών σκανδάλων’ με βάση την ίδια υπόθεση. Η RSF καταδικάζει τη δικαστική παρενόχληση της ρεπόρτερ που έχει επανειλημμένα μηνυθεί για διερεύνηση μεγάλων οικονομικών σκανδάλων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This