Καραμπέτη και Λεμπεσόπουλος θα αναβιώσουν τη σχέση Κυβέλης – Γεωργίου Παπανδρέου

Best seller έρωτας στην ΕΡΤ!

Must Read

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Αρης Λεμπεσόπουλος αναβιώνουν στην ΕΡΤ τον θρυλικό έρωτα της Κυβέλης με τον Γεώργιο Παπανδρέου, με την κρατική τηλεόραση να επιμένει στη μυθοπλασία και στις σειρές εποχής.

Κυβέλη και Γιώργος Παπανδρέου

Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν πήρε έγκριση από το Δ.Σ. της ΕΡΤ το σενάριο «Φλόγα και άνεμος», βασισμένο στο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου (εκδόσεις Ψυχογιός), το οποίο έγινε best seller από τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του. Πρόκειται για μία σειρά 12 επεισοδίων για τον έρωτα του Γέρου της Δημοκρατίας και της Κυβέλης, και μία δεύτερη σειρά που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σαΐα – Μαγρίζου «Το βραχιόλι της φωτιάς» (εκδόσεις Καστανιώτη) για τη διαδρομή μιας εβραϊκής οικογένειας στην Ελλάδα.

Μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, ο συγγραφέας του βιβλίου έφερε στο φως τη ζωή της Κυβέλης και την ταραχώδη σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου, ζωντάνεψε αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής, ενώ παράλληλα έχτισε ένα επικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, τον θάνατο και την ελευθερία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά εποχής θα αρχίσει γυρίσματα λίγο πριν από το Πάσχα και θα προβληθεί από την κρατική τηλεόραση τον Σεπτέμβριο.

Ο Αρης Λεμπεσόπουλος θα υποδυθεί τον Γεώργιο Παπανδρέου και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα κρατήσει το ρόλο της Κυβέλης, ενώ αυτό το διάστημα τη βλέπουμε και πάλι στην ΕΡΤ, ως Διαμάντω στη σειρά «Αγάπη παράνομη», που βασίζεται στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.

Μεταξύ άλλων, το καστ συμπληρώνουν οι Κατερίνα Λέχου, Αργύρης Πανταζάρας, Λένα Παπαληγούρα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε νεαρή ηλικία θα υποδυθούν ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης και η Μαρία Παπαφωτίου. Η σκηνοθεσία θα είναι της Ρέινας Εσκενάζυ και το σενάριο της Ρένας Ρίγγα.

Όλα αρχίζουν το καλοκαίρι του 1920, όταν καταφτάνει στη Χίο η Κυβέλη Αδριανού, η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου. Γενικός διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός, ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Εκείνη είναι παντρεμένη με τον θεατρικό επιχειρηματία Κώστα Θεοδωρίδη. Το ίδιο και αυτός, με τη Σοφία Μινέικο. Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός που θα αναδειχθεί τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του 20ού αιώνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This