ΑΠΕ-ΜΠΕ: Από το «παράθυρο» δύο (ακόμη) διορισμένα μέλη στο ΔΣ

H κυβέρνηση θέλησε πραξικοπηματικά να έχει τον πλήρη έλεγχο του εθνικού πρακτορείου

Must Read

*Αναδημοσίευση από το fonaklas.blogspot.com

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων γίνεται όργανο της εκάστοτε κυβέρνησης, χωρίς ούτε τα προσχήματα να βαστούν. Έκαναν το επταμελές ΔΣ εννεαμελές, για να διορίσουν άλλα δύο κυβερνητικά πρόσωπα.

Ο νέος σχετικά πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης, πέρασε πραξικοπηματικά την αλλαγή του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου -τρία διορισμένα μέλη, τέσσερα θεσμικά- σε εννεαμελές με πέντε διορισμένα. Είναι φανερό ότι… πραξικοπηματικά η κυβέρνηση όπως θα διαβάσετε και παρακάτω θέλησε να έχει τον πλήρη έλεγχο του εθνικού πρακτορείου. Είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του νέου προέδρου του ΑΠΕ, ότι δεν δέχθηκε ούτε επιστολή να στείλει στον αρμόδιο υπουργό με εναλλακτική πρόταση.

Αναμένουμε από την ΕΣΗΕΑ όχι…. ανακοίνωση και διαμαρτυρία, αλλά κίνηση σαφή, που θα καταδείξει ότι δεν θέλει το εθνικό πρακτορείο όμηρο της εκάστοτε κυβέρνησης.

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής

Στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ενημερωθήκαμε αιφνιδίως, από τον Πρόεδρο, ότι η Γενική Συνέλευση των Μετόχων, σε έκτακτη συνεδρίαση της, που προκάλεσε ο Μέτοχος, την Τετάρτη, αποφάσισε να αλλάξει την σύνθεση του ΔΣ του ΑΠΕ – ΜΠΕ, με τον διορισμό δύο επιπλέον μελών εκπροσώπων του υπουργείου.

Είναι φανερό ότι το 9μελές πλέον Διοικητικό Συμβούλιο δίνει την δυνατότητα στην διοίκηση, για απόλυτη πλειοψηφία, καθώς τα 5 μέλη είναι διορισμένα από το υπουργείο, ενώ τα θεσμικά μέλη που εκπροσωπούν φορείς- εργαζόμενους είναι 4.

Σημειώνω, ό,τι χωρίς να έχουμε ενημερωθεί ως ΔΣ, υπήρχε ήδη ΦΕΚ ( Αρ.5263 από τις 12/11/2021) με τροποποίηση του ισχύοντος νόμου, σύμφωνα με τον οποίο τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών του Δημοσίου έχουν 7μελή σύνθεση.

Η τροποποίηση του νόμου, αφορούσε ειδικά την σύνθεση του ΔΣ του ΑΠΕ – ΜΠΕ για αύξηση των μελών από 7 σε 9.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ετέθη το θέμα από τα θεσμικά μέλη, λέγοντας, ότι έτσι αλλάζει εντελώς, η ισορροπία στο ΔΣ του Πρακτορείου και διαφαίνεται ένας στενός εναγκαλισμός με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, τα θεσμικά μέλη ζητήσαμε να αποστείλουμε ως ΔΣ μια επιστολή – πρόταση στον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου το ένα νέο μέλος εκ των δύο,να να εκπροσωπεί τουλάχιστον θεσμικό φορέα, όπως ιδιοκτήτες ΜΜΕ της περιφέρειας, που δεν εκπροσωπούνται, ώστε να μην θιγεί η υπάρχουσα ισορροπία της σύνθεσης του ΔΣ.

Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο καθώς δεν θέλησε να το θέσει σε συζήτηση και ψηφοφορία.

Στη διάθεσή σας

Ματίνα Μπάλτα

Εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This