Αποκαλύψεις για την σχέση του Πρεντεντέρη με τα… μπαλέτα Μπολσόι

Απάντηση-χαστούκι στον συστημικό δημοσιογράφο για τους «μπαγλαμάδες» και τη «Λίμνη των Κύκνων»

Must Read

Υπέρμαχος της λογοκρισίας στα εμβληματικά έργα της ρωσικής τέχνης που επιβάλλει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εμφανίστηκε ο  γνωστός συστημικός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης μέσα από τη στήλη του «Εμπιστευτικά».

Ο Πρετεντέρης χαρακτήρισε «μπαγλαμάδες» όσους καταδικάζουν την απαράδεκτη απόφαση της ακαταλληλότερης υπουργού πολιτισμού που έχει περάσει ποτέ από την Ελλάδα, να απαγορεύσει συνεργασίες με Ρώσους καλλιτέχνες και την προβολή των έργων τους (λες και αν απαγορεύσουμε τον Τσαϊκόφσκι και τον Ντοστογιέφσκι, θα συνετίσουμε και θα τιμωρήσουμε τον Πούτιν)! «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι εννοούν διάφοροι μπαγλαμάδες. Ότι οι Ρώσοι θα ισοπεδώνουν το Κίεβο κι εμείς θα πηγαίνουμε στο Μέγαρο Μουσικής να δούμε «Λίμνη των Κύκνων» σε απευθείας μετάδοση;» έγραψε και συνέχισε στοχοποιώντας ακόμα και τους Ρώσους πολίτες:

«Ρωσικός λαός είναι και οι εισβολείς στη Χερσώνα και οι διαδηλωτές κατά του πολέμου στη Μόσχα και οι μπαλαρίνες του Μπολσόι. Τις θεωρίες λοιπόν ότι ο λαός είναι γενικά αθώος και φταίνε γενικά οι ηγεσίες, αλλού» έγραψε ο ανεκδιήγητος Πρετεντέρης ο οποίος πάλι καλά που δεν μας συμβούλευσε να λιθοβολήσουμε όσους Ρώσους συναντούμε στο διάβα μας!

Με αφορμή λοιπόν το κείμενό του, η Έλενα Ακρίτα του έδωσε σκληρή απάντηση αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι ο Πρετεντέρης μάλλον ουδεμία σχέση έχει με την τέχνη τα αριστουργήματά της:

«Ναι, κύριε Πρετεντέρη. Η απάντηση είναι ‘ναι’ . Ναι, αυτό ακριβώς θέλουμε: την ώρα του πολέμου να βλέπουμε Μπολσόι, να ακούμε Νετρέμπκο, να χειροκροτούμε Γκέργκιεφ. Αυτή τη…δουλίτσα κάνει η Τέχνη, ξέρετε. Ενώνει τους λαούς. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, όλα αυτά τα χρόνια που βλέπω μπαλέτο τις Κυριακές στην αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα, δεν σας είδα ούτε μια φορά εκεί. Και στο Μέγαρο δεν σας συνάντησα ποτέ σε συναυλίες κλασικής μουσικής, ρεσιτάλ και γκαλά όπερας. Γούστα είναι αυτά θα μου πεις. Σωστό κι αυτό. Εσείς ειδικεύσετε σε άλλα είδη μουσικής. Στους μπαγλαμάδες συγκεκριμένα. Που κι εμείς τους σεβόμαστε και τους αγαπούμε. Τους μπαγλαμάδες πάντα» έγραψε σε ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This