Στο Ντονμπάς δεν υπήρχαν θύματα του εμφυλίου επειδή δεν τα είδε η Βούλτεψη

Ολύμπια η ψυχραιμία του Θανάση Αυγερινού - Το Twitter «στόλισε» την Υφυπουργό

Must Read

Σε συζήτηση στο πάνελ του Open που συμμετείχε ο ανταποκριτής Θανάσης Αυγερινός από το Ροστόφ και η Σοφία Βούλτεψη, η Υφυπουργός της ΝΔ αμφισβήτησε τα ψηφίσματα και τα πορίσματα του ΟΗΕ για τους άμαχους νεκρούς στο Ντονμπάς την τελευταία οκταετία.

«Ακούστε με. 14.000 θύματα εμφυλίου πολέμου… Εγώ επειδή ασχολούμαι πάρα πολύ με αυτά τα θέματα, όλα αυτά τα χρόνια δεν έβλεπα μάχες και θανάτους εκεί, ξαφνικά μας παρουσιάζονται 14.000 θύματα», είπε αρχικά η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, υπεύθυνη για την Ένταξη.

«Γιατί δεν θέλετε να τα δείτε, δεν τα έδειχναν τα δυτικά ΜΜΕ», παρενέβη ο Θανάσης Αυγερινός. Αλλά, η κ.Βούλτεψη είχε πάρει φόρα: «Εσείς που είστε εκεί γιατί δεν μας τα στέλνατε; Εγώ δεν τα ‘βλεπα».

Για να ξαναπαντήσει ο δημοσιογράφος: «Εγώ βρέθηκα στον εμφύλιο και μπορώ να σας πω ότι εκεί μετέδωσα και απολύθηκα γι’ αυτό, την είδηση και είχα γράψει και για έναν νεκρό, είχαμε και Έλληνα νεκρό στο Ντόνετσκ, στις μάχες. Μήπως δεν θέλατε να τα βλέπετε».

Η αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη: «Δεν ξέρω από πού απολυθήκατε. Εγώ ξέρω ότι όταν γίνεται μάχη κάπου δημοσιεύεται. Εδώ ξαφνικά ακούμε για 14.000 νεκρούς. Δεύτερον, είναι εκεί τα σύνορα, ή δεν είναι; Γιατί τότε ο καθένας όπου είναι μέσα και λέει ότι είμαι μειονότητα θα καλεί κάποιον απ’ έξω να τον απελευθερώσει. Τρίτον, Τι θα πει ρωσόφωνοι; Η γλώσσα δεν έχει να κάνει με τα κράτη. Κι εδώ έχουν έρθει οι αδελφοί μας οι Ρωσοπόντιοι και μιλάνε ρωσικά. Τι θα γίνει, θα έρθει να τους απελευθερώσει κανείς;»

Ο Θανάσης Αυγερινός διατηρώντας την ψυχραιμία του, σχολίασε: «Για μας δεν υπάρχουν συμφωνίες του Μινσκ. Συγκρίνεται ανόμοια πράγματα. Γι’ αυτούς υπήρχαν συμφωνίες».

«Και οι συμφωνίες του Μινσκ όμως αγαπητέ Θανάση ήταν αποτέλεσμα από τον πόλεμο στη Γεωργία, κοντέψανε να μας πούνε ότι αυτοβομβαρδιστήκανε στη Νότια Οσετία…», είπε με τη σειρά της η Υφυπουργός.

«Άσχετο ο πόλεμος στη Γεωργία, οι συμφωνίες του Μινσκ αφορούν μόνο το Ντονμπάς», ψέλλισε ο ανταποκριτής του Open.

Και η έξαλλη Σοφία Βούλτεψη τόνισε: «Μα δεν λέω αυτό… Πριν είχαμε τη Γεωργία, μετά είχαμε την Κριμαία κι έτσι φτάσαμε στις συμφωνίες του Μινσκ. Τώρα έχουμε την Ουκρανία θα φτάσουμε σε άλλες συμφωνίες του Μινσκ. Και μετά θα έχουμε τη Μολδαβία και θα φτάσουμε σε άλλες συμφωνίες του Μινσκ. Όχι με συγχωρείτε, δεν το δέχομαι αυτό».

Αντιδράσεις στο twitter

Η στιχομυθία αυτή και η εν γένει παρουσία της κ. Βούλτεψη, έκαναν τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να σχολιάσουν ποικιλοτρόπως την Υφυπουργό και να αποθεώσουν τον ανταποκριτή του Open.

https://twitter.com/ElladaKupros/status/1500477071117668358

https://twitter.com/susa_ice/status/1500421960177696770

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This