«Ήταν χυδαίος και γλοιώδης» – Αποκάλυψη δημοσιογράφου για παρενόχληση από τον Σταύρο Ψυχάρη

«Σηκώνεται, έρχεται από την μεριά μου. Απλώνει τα χέρια του και προσπαθεί να μου πιάσει το στήθος και να με φιλήσει....»

Must Read

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Τσαντέ με ανάρτησή της στο facebook αποκαλύπτει την πρώτη της τραυματική εμπειρία παρενόχλησης, όταν ακόμα ήταν νέα στο επάγγελμα και πήγε στο «Βήμα» για να συναντήσει τον (μακαρίτη πια) Σταύρο Ψυχάρη.

Περιγράφει το τι συνέβη στο γραφείο του εκδότη και κλείνει την ανάρτησή της με το εξής: «Είχα την ανάγκη να το βγάλω από μέσα μου δημόσια. Με σημάδεψε. Ήταν χυδαίος και γλοιώδης».

Έγραψε αναλυτικά η Δέσποινα Τσαντέ:

«Ήταν πρώτη μου τραυματική εμπειρία παρενόχλησης, όταν ήμουν «κουτάβι». Μόλις είχα γυρίσει από την Αγγλία και προσπαθούσα να έρθω σε επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα στη δημοσιογραφία. Ένας οικογενειακός μας φίλος, Φάνης Φιτσιάλος το όνομα του, λέει στη μητέρα μου ότι γνωρίζει τον Σταυρό Ψυχάρη, ήταν συμμαθητές, συμφοιτητές δεν θυμάμαι και μου κλείνει ραντεβού. Πήγα στο ΒΗΜΑ. Ένα κορίτσι συνεσταλμένο και με δέος.

Κάθομαι απέναντί του στο γραφείο του. Αρχίζω να του λέω για τις σπουδές μου και τη πιστοποίηση που είχα πάρει από το BBC. Σηκώνεται, έρχεται από την μεριά μου. Απλώνει τα χέρια του και προσπαθεί να μου πιάσει το στήθος και να με φιλήσει. Δεν ξέρω που βρήκα το θάρρος, το θράσος, του αρπάζω τα χέρια και τον σπρώχνω, λέγοντας του αν ήθελα να ξεκινήσω έτσι το όνειρο μου δεν θα χρειαζόταν να πεινάσω για να σπουδάσω. Με χτυπάει στο μάγουλο και μου λέει, «καλά πήγαινε να ξεψαρώσεις και μετά έλα». Βγήκα από το γραφείο του σπαράζοντας από το κλάμα. Θυμάμαι ότι κάποιος, προφανώς εργαζόμενος προσπαθούσε να με παρηγορήσει. Δεν θυμάμαι το πρόσωπο του γιατί δεν έβλεπα από τα δάκρυα… Τον ευχαριστώ μετά από 40 και χρόνια.

Είχα την ανάγκη να το βγάλω από μέσα μου δημόσια. Με σημάδεψε. Ήταν χυδαίος και γλοιώδης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This