Η ΕΡΤ τα έκανε χειρότερα με την απάντησή της για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Must Read

Διπλά εκτεθειμένη είναι η Δημόσια Τηλεόραση μετά την απάντηση που έδωσε για την καταγγελία του δημοσιογράφου Σωτήρη Αργύρη ότι «έκοψαν» το ρεπορτάζ του για την ηχηρή παρέμβαση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Στην απάντησή της ΕΡΤ ενώ κάνει λόγω για fake news, παραδέχεται ότι δεν πρόβαλλε το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου από το Κομμένο της Άρτας, παραθέτοντας το link από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ όπου στο τέλος του άρθρου (και αντίστοιχα στο τέλος του τηλεοπτικού ρεπορτάζ) υπάρχει απόσπασμα από τις δηλώσεις του τέως προέδρου της Δημοκρατίας.

Δηλαδή, η δημόσια τηλεόραση έκρινε, ότι είναι σωστό να υποβαθμίσει την ηχηρή παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου και να την καταχωνιάσει σε ένα ρεπορτάζ με τίτλο που αναφέρεται σε «νέες έντονες πολιτικές συγκρούσεις»! Η ΕΡΤ αξιολόγησε τις δηλώσεις του πρώην προέδρου και συνταγματολόγου λιγότερο σημαντικές από εκείνες του μέλους του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη, του Κώστα Τσιάρα, του Θανάση Κουκάκη και την ανακοίνωση της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Το τελευταίο διήμερο ασκείται κριτική στην ΕΡΤ, ότι δήθεν αποσιώπησε δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σχετικά με το θέμα των επισυνδέσεων της ΕΥΠ, στη διάρκεια ομιλίας του στο Κομμένο της Άρτας επ’ αφορμή της επετείου της σφαγής αμάχων, στις 16 Αυγούστου του 1943.

Το θέμα θα ήταν άνευ σημασίας αν αναπαραγόταν μόνον στα Social Media, οι χρήστες των οποίων συχνά διασπείρουν -ακόμη και εν αγνοία τους- fake news. Καθώς, ωστόσο, την ίδια «είδηση» άκριτα υιοθέτησαν συγκεκριμένες εφημερίδες και ενημερωτικά sites, χωρίς να έχουν προβεί σε καμιά προηγούμενη διασταύρωση, η ΕΡΤ ενημερώνει τους αναπαραγωγείς των fake news ότι οι δήθεν «κομμένες» δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου όχι μόνον μεταδόθηκαν στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ήδη, από τις 16 Αυγούστου, αλλά για προφανείς δημοσιογραφικούς λόγους επελέγη να αναδειχθούν στο κεντρικό ενημερωτικό site της ΕΡΤ ertnews.gr(και όχι στην επιμέρους ιστοσελίδα της ΕΡΤ Ιωαννίνων που υπάγεται στο ertnews), ενώ την ίδια μέρα μεταδόθηκαν και στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο της ΕΡΤ1, στις 21:00.

Kάτι που μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει πατώντας το λινκ που ακολουθεί, στο οποίο υπάρχει και το σχετικό βίντεο-απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Κατόπιν τούτων, η ΕΡΤ ζητεί την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας απ’ όσους την επέκριναν, ενώ το ίδιο ζήτησε από την πρώτη στιγμή και προς τον συντάκτη της ΕΡΤ Ιωαννίνων, κ. Σωτήρη Αργύρη, ο οποίος κατήγγειλε με αναιτιολόγητα επιπόλαιο τρόπο την εταιρεία στην οποία εργάζεται, διασπείροντας fake news.»

Δείτε επίσης: Σοβαρότατη καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ για λογοκρισία στην κρατική ΕΡΤ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This