«Μύλος» με τις μεταδόσεις των αγώνων του Μουντιάλ – Έντονες αντιδράσεις για το Μακεδονία TV

Η ψηφιακή πλατφόρμα ΑΝΤ1+ κατέρρευσε με το «καλημέρα» των μεταδόσεων, συγκεντρώνοντας την οργή των συνδρομητών...

Must Read

Από το ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1 και όχι από το ΑΝΤ1+ θα μεταδοθούν ζωντανά οι υπόλοιποι αγώνες του… Καταρ-αμένου Μουντιάλ, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 23/11, μετά τα δεκάδες τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ψηφιακή πλατφόρμα του ομίλου, προκαλώντας την -απολύτως δικαιολογημένη- οργή των συνδρομητών.

Η απόφαση του ΑΝΤ1, η οποία πάρθηκε νωρίτερα σήμερα κατόπιν σχετικής τηλεδιάσκεψης, είναι οριστική, και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ένας -ακόμη- από τους βασικούς λόγους που ο όμιλος προχώρησε στην εν λόγω απόφαση, είναι και το γεγονός ότι οι διαφημιστικές εταιρείες απείλησαν να αποσύρουν τις διαφημίσεις, στην περίπτωση που συνεχιζόταν το… χάλι με τις μεταδόσεις στην πλατφόρμα.

Συζητήθηκε, όπως αναμενόταν, και το πλάνο αποζημίωσης σε όσους πλήρωσαν για να γίνουν συνδρομητές στον ΑΝΤ1+, ειδικά για να παρακολουθήσουν εκεί τους αγώνες του φετινού Μουντιάλ.

Τα προβλήματα της διαδικτυακής πλατφόρμας ANT1+ ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα 21/11, μία μόλις ημέρα μετά την έναρξη του Μουντιάλ, όταν, κατά την διάρκεια μετάδοσης της αναμέτρησης της Αγγλίας με το Ιράν διεκόπη η σύνδεση, το σήμα χάθηκε και στην οθόνη εμφανίστηκε το μήνυμα «σφάλμα». Ζητήθηκε άμεσα συγνώμη από τους συνδρομητές, μέσω ανάρτησης στο Twitter, με τον λογαριασμό ANT1plus_official να αναφέρει τα εξής: «Αγαπητοί χρήστες, η τεχνική ομάδα του ΑΝΤ1+ έχει εντοπίσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά την προβολή του αγώνα Αγγλία – Ιράν και εργάζεται για την άμεση επίλυσή του. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας».

Όμως, τα πολλά και διαρκή προβλήματα που συνέχισαν να παρουσιάζονται κατά τις δύο πρώτες ημέρες προβολής των αγώνων μέσω της πλατφόρμας, ώθησαν τον ΑΝΤ1 να τους μεταδώσει, τελικά, δωρεάν, μέσω του web TV στην επίσημη ιστοσελίδα του. Όσον αφορά, εξάλλου, στις μεταδόσεις αγώνων από το Μακεδονία TV, που επίσης ανήκει στον Όμιλο ΑΝΤ1, υπάρχουν ποικίλα τεχνικά -και όχι μόνο- προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν.

Σημειώνεται πως ο ΑΝΤ1, ο οποίος εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, πριν από αρκετό καιρό είχε γνωστοποιήσει ότι ορισμένες αναμετρήσεις θα μεταδίδονταν έτσι κι αλλιώς από το ελεύθερο κανάλι, ενώ η πλειοψηφία τους θα ήταν διαθέσιμες μόνο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΑΝΤ1+, κατόπιν συνδρομής.

Οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί διαμαρτύρονται για αθέμιτο ανταγωνισμό

Οι -υπόλοιποι- αδειοδοτημένοι σταθμοί αντιδρούν εντόνως στο ενδεχόμενο προβολής αγώνων του Μουντιάλ από το Μακεδονία TV, προβάλλοντας το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός είναι ο μοναδικός εθνικής εμβέλειας που δεν έχει λάβει άδεια, άρα δεν πληρώνει το ετήσιο τέλος ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου ότι το Μουντιάλ θεωρείται εκδήλωση μείζονος σημασίας με ιδιαιτέρως υψηλό κόστος, δεν νοείται να μεταδίδεται από μη αδειοδοτημένο σταθμό, ιδίως δε από τη στιγμή που η κρατική τηλεόραση συμμετείχε κανονικά στον διαγωνισμό απόκτησης των δικαιωμάτων προβολής του Μουντιάλ, το οποίο τελικά κατακυρώθηκε στον ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This