Πανηγυρίζουν οι γείτονες για το προκλητικά φιλοτουρκικό άρθρο των «Νέων»

Συντάκτης ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παναγιώτης Ιωακειμίδης, μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ

Must Read

Την ώρα που η Άγκυρα μας απειλεί καθημερινά και μας προκαλεί με κάθε μέσο, στη χώρα μας δυστυχώς φωνές αναθεωρητισμού που μάλιστα προσφέρουν και άλλοθι στην Τουρκία, βρίσκουν φιλοξενία στις σελίδες ελληνικών εφημερίδων.

Αυτό ακριβώς συνέβη με ξεκάθαρα φιλότουρκο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», με συντάκτη τον καθηγητή Παναγιώτη Ιωακειμίδη, πρώην σύμβουλο του ΥΠΕΞ και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Αυτό το άρθρο έσπευσε να αναδημοσιεύσει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Hürriyet ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη από Αθήνα. Δηλαδή ο κύριος καθηγητής έριξε νερό στον μύλο της τουρκικής προπαγάνδας, η οποία έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει με κάτι τέτοια.

Έγραψε λοιπόν η Hürriyet, με τίτλο «Έλληνας καθηγητής: Ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή έχει αυξηθεί»:

«Σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης, μια από τις ρηξικέλευθες προσωπικότητες της Ελλάδας, επεσήμανε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αυξήσει τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

Στο χθεσινό του άρθρο, ο Ιωακειμίδης, πρώην σύμβουλος του ΥΠΕΞ, ανέφερε ότι ανώτερος αξιωματούχος της ουκρανικής κυβέρνησης, τον οποίο δεν κατονόμασε, του είπε τα εξής:

«Η Τουρκία είναι πολύ σημαντική για εμάς. Πρώτον, μας προμηθεύει με όπλα, ειδικά με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Δεύτερον, μεσολαβεί για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία. Τρίτον, η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ουκρανία. Και τέταρτον, έχει αποτρέψει μια επισιτιστική κρίση στον κόσμο και έχει καταστήσει δυνατή την εξαγωγή σιτηρών. Γι’ αυτόν τον τέταρτο λόγο, οι λαοί της Αφρικής οφείλουν πολλά στην Τουρκία».

Ο καθηγητής Ιωακειμίδης έγραψε:

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για την Τουρκία, έστω κι αν πολλοί στην Ελλάδα, που βλέπουν την Τουρκία ως έναν αιώνιο καρπαζοεισπράκτορα, μια αιώνια ηττημένη χώρα, μια χώρα μόνη στον κόσμο, και που ακούνε μόνο τι λέει ο Menendez (ο φίλα προσκείμενος στους Έλληνες και Ελληνοκύπριους πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας), δεν θέλουν να το αποδεχτούν. Ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή έχει αυξηθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία». Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι «η υποβάθμιση της Τουρκίας και η υπερβολή του ρόλου της Ελλάδας οδηγεί σε λανθασμένες εκτιμήσεις».

Είναι τουλάχιστον ντροπή σε τόσες κρίσιμες στιγμές για την Πατρίδα να ξεπροβάλουν οι διάφοροι καθηγητές του ΕΛΙΑΜΕΠ για να συνταχθούν με την τουρκική προπαγάνδα.

*Φωτογραφία Twitter, @StylianidesEU

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This