Μ. Κοττάκης: «Εάν δεν αναρτήσει το ΑΠΕ και την απάντηση του κ. Χατζηκωστή στον Ν. Αναστασιάδη, θα κινηθούμε νομικά»

Must Read

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης, σχολίασε τη μεθόδευση -υπό μορφή μονταζιέρας- του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), το οποίο όχι μόνο δεν έκανε καμία αναφορά στις τρομακτικές αποκαλύψεις της εφημερίδας για τον σκοτεινό ρόλο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κυπριακό, όπως αυτός περιγράφηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο βιβλίο του εκδότη Κώστα Χατζηκωστή («7 Προεδρικά Πορτραίτα»), αλλά φρόντισε να δημοσιεύσει μια δήλωση του κ.Αναστασιάδη με την οποία διέψευδε δήθεν το δημοσίευμα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά την απάντηση του κ.Χατζηκωστή!

Θυμίζουμε ότι στο βιβλίο του Κύπριου εκδότη, ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου κατηγορεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή (!) των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ της, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος, ενώ παρενέβη και προς υπονόμευση της Κύπρου, υποστηρίζοντας αγωγό φυσικού αερίου απευθείας από την Τουρκία.

Σε όλα αυτά, το ΑΠΕ απέκρυψε την είδηση-βόμβα το περασμένο σαββατοκύριακο, αλλά «φρόντισε» να έχει την διάψευση Αναστασιάδη (σ.σ. η οποία ήρθε τρία 24ωρα μετά τη δημοσίευση του θέματος στην εφημερίδα!) ως είδηση, χωρίς ωστόσο αναφέρεται πουθενά η αποκάλυψη την οποία διέψευδε ο Κύπριος Πρόεδρος! Και φυσικά δεν δημοσιεύθηκε ούτε η επακόλουθη απάντηση του κ. Χατζηκωστή, με την οποία επισημαίνει πως τα λόγια που υπάρχουν στο βιβλίο του, είναι «100% του Νίκου Αναστασιάδη».

Ο Μανώλης Κοττάκης ήταν ξεκάθαρος για τις κινήσεις της εφημερίδας «Εστία» μιλώντας στο Kontra24 και την Αναστασία Γιάμαλη και τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του ΑΠΕ, αν δεν αναρτήσει την απάντηση του κ.Χατζηκωστή στα όσα φαίνεται πως σκοπίμως ισχυρίστηκε ο κ.Αναστασιάδης.




«Με τη φήμη της Εστίας δεν  μπορεί να παίξει κανείς. Το δημοσίευμα υπάρχει στο διαδίκτυο, το υπογράφω εγώ, δεν έχει καμία αξιολογική κρίση για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, δημοσιεύουμε το ρεπορτάζ ξερά. Τι λέει δηλαδή ο κ.Χατζηκωστής για τη συνομιλία του με τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχω εξουσιοδότηση από τον εκδότη μου να σας πω τα εξής: εάν δεν αναρτήσει το ΑΠΕ και ο διευθυντής του ο κ. Περδικάρης και την απάντηση του κ.Χατζηκωστή, εμείς επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματός μας. Θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στα εξώδικα και στις μηνύσεις και στις αγωγές, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με τις εφημερίδες Εστία και Δημοκρατία. Το επίσημο δίκτυο ενημέρωσης της χώρας να προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα».

Αυτό που σχολίασε επίσης ο έμπειρος δημοσιογράφος, είναι ότι το Σάββατο που κυκλοφόρησε η «Εστία» (σ.σ. η κυριακάτικη έκδοση λόγω 25ης Μαρτίου), από πολλά κανάλια «εξαφανίστηκε» το πρωτοσέλιδό της, ενώ σήμερα η είδηση καλύπτεται μόνο ως «η διάψευση του κ.Αναστασιάδη», ενώ τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε γραφτεί λέξη για τις αποκαλύψεις!

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκάνδαλο εκατομμυρίων με κολοσσούς αναψυκτικών

Η αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας «δημοκρατία» φέρνει στο φως το πάρτι των πολυεθνικών, καθώς δεν διαθέτουν την αναγκαία από τον νόμο «άδεια εμπορίας πόσιμου ύδατος»

More Articles Like This