Ενοχλημένος ο Μικρούτσικος με τον Τάσο Τρύφωνος: «Aυτά είναι φτηνές δικαιολογίες! Τι μας λες, ρε Τάσο; Αυτά όχι σε εμένα»

Must Read

Με αφορμή τη Eurovision ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο 1991 που συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό μαζί με την Σοφία Βόσσου, η οποία είχε ερμηνεύσει το τραγούδι «Άνοιξη».

Ο γνωστός παρουσιαστής αναφέρθηκε στη βαθμολογία που πήρε από την Κύπρο το τραγούδι που μας εκπροσώπησε εκείνη τη χρονιά, αποκαλύπτοντας ότι: «Εμείς δώσαμε 12 στην Κύπρο εκείνοι μας έδωσαν δέκα. Ήταν μετά τον πόλεμο, όλοι ψήφιζαν Τουρκία, Ισραήλ, ήταν τότε με τις βόμβες. Με τη Σοφία είχαμε επιλέξει τότε να κάνουμε Πάσχα στην Κύπρο. Πήγαμε στο κρατικό ραδιόφωνο και κάναμε εκπομπή. Έπαιρνε όλος ο κόσμος και μας έλεγε “Καλή επιτυχία”. Η επιτροπή, είναι η μόνη χρονιά, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη, δεν μας έδωσε 12 για την “Άνοιξη”, ο νοών νοείτω!».

Και πρόσθεσε: «Το τραγούδι πρέπει να είναι 3 λεπτά και το δικό μας ήταν 3:04. Ήρθε η RAI και μας είπε ότι είναι πολύ πιθανό να κερδίσετε, κάντε το τρία λεπτά γιατί θα έχουμε διαδικαστικά θέματα. Φαγώθηκαν τέσσερα δεύτερα».




Ο Τάσος Τρύφωνος, ο οποίος εκείνη τη χρονιά ήταν στην Επιτροπή της Κύπρου, έδωσε τη δική του απάντηση εξηγώντας τους λόγους που δεν πήρε η χώρα μας το πολυπόθητο δωδεκάρι.

«1991 ήμουν στην επιτροπή της Κύπρου που ψήφιζε για τη Eurovision. Λέγαμε θα ψηφίσουμε την Ελλάδα. Τελικά τους δώσαμε 10, γιατί ήταν τραγική η εμφάνιση. Δεν έφταιγαν η Βόσσου με τον Ανδρέα. Αρρώστησε τελευταία στιγμή ο σαξοφονίστας του RAI και έβαλαν έναν ηλικιωμένο που το κατέστρεψε. Αλλά βγήκε ο Μικρούτσικος πριν λίγες μέρες και μας έκραξε που δεν τους δώσαμε 12», διευκρίνησε.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος όμως δεν πείστηκε από την δικαιολογία του Τάσου Τρύφωνος και φανερά ενοχλημένος δήλωσε ότι: «Ο Τάσος είναι φίλος μου και τον εκτιμώ πολύ, όμως αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες πίσω από μία πολιτική και λογική της επιτροπής του ΡΙΚ. Είναι δυνατόν να έχεις ένα τέτοιο κομμάτι, σε εποχές Eurovision που συνήθως οι χώρες έστελναν ό,τι χειρότερο, και να παίρνεις μία φράση ενός ηλικιωμένου καλλιτέχνη που και να μην ήξερε να παίξει, όφειλε διαβάζοντας την παρτιτούρα να το κάνει;».

«Και αν δεν μπορεί να το παίξει, να το πει στην πρόβα. Γιατί δεν έγινε πρόβα. Αυτό μου το θύμισε η Σοφία μέσα από ένα βίντεο. Ήταν η πρώτη φορά που η συμφωνική ορχήστρα σηκώθηκε όρθια, έκανε υπόκλιση και χειροκρότησε την ερμηνεία», συμπλήρωσε.

«Ένα τραγούδι που το παραδέχθηκε όλος ο κόσμος δεν το παραδέχθηκε η κριτική επιτροπή του ΡΙΚ, που έχει δώσει 12άρι σε κατάπτυστα τραγούδια. Τώρα τον πειράζει αν φαλτσάριζε ο μουσικός, που στο κάτω-κάτω δεν είναι ευθύνη ούτε του συνθέτη, ούτε του στιχουργού, ούτε του ερμηνευτή; Τι μας λες, ρε Τάσο; Σ’ αγαπάω και δε μπορώ να σου κρατήσω κακία. Αυτά όμως όχι σε μένα», σχολίασε κλείνοντας ο Ανδρέας Μικρούτσικος.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This