Formula 1: Το 7ο Grand Prix στη Βαρκελώνη αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 & ΑΝΤ1+

Θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 16:00

Must Read

Ο 7ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1 διεξάγεται στην πίστα «Circuit de Barcelona» της Καταλονίας και θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 16:00 από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.

Ομάδες, οδηγοί και μηχανικοί διένυσαν τα 700 km που χωρίζουν το Μονακό από τη Βαρκελώνη και ετοιμάζονται για μια μοναδική παράσταση υψηλών ταχυτήτων στην κατάμεστη πίστα της Καταλονίας αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Οι Αστούριας επιθυμούν όσο τίποτα μια νίκη του Αλόνσο, καθώς η τελευταία νίκη του Ισπανού έως σήμερα ήταν εκεί πριν δέκα χρόνια, το 2013, με Ferrari. Βέβαια, και ο Σάινθ, που οδηγεί για την ιταλική ομάδα, έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς στην πατρίδα του. Σ’ αυτή την πίστα το 2016, πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν, στην πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Red Bull, εκμεταλλευόμενος τη διπλή εγκατάλειψη των Mercedes, που είχαν τρακάρει μεταξύ τους.

Με μήκος 4.657m και σχήμα σαν τιμόνι Formula 1 (της McLaren του Μίκα Χάκινεν) η πίστα είναι γνωστή σε οδηγούς και ομάδες, που πραγματοποιούν εκεί συχνά δοκιμές εξέλιξης. H πίστα φέρει μια σημαντική αλλαγή στη χάραξή της, καθώς αφαιρέθηκε το τελευταίο σικέιν πριν την ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Έτσι, οι στροφές μειώθηκαν σε 14. Το συγκεκριμένο σικέιν είχε προστεθεί το 2007 σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθούν τα μονοθέσια, ώστε να πλησιάσει αυτό που ακολουθούσε και να διευκολυνθεί το προσπέρασμα στο τέλος της μεγάλης ευθείας εκκίνησης τερματισμού. Πλέον, με το DRS αλλά και τη μείωση των στροβιλισμών, τα προσπεράσματα είναι εφικτά και χωρίς το σικέιν, οπότε αυτό αφαιρέθηκε. Κάποιοι οδηγοί όπως ο Ράσελ, πιστεύουν πως η αφαίρεσή του θα διευκολύνει περισσότερο τα προσπεράσματα. Στη διάθεση των ομάδων θα βρίσκονται οι τρεις πιο σκληρές γόμες ελαστικών, καθώς το οδόστρωμα είναι τραχύ και η χάραξη της πίστας προκαλεί σημαντική πίεση στα ελαστικά. Η πίστα της Καταλονίας έχει γρήγορες καμπές, όπου η αεροδυναμική παίζει κυρίαρχο ρόλο. Όλες οι ομάδες έχουν ετοιμάσει αεροδυναμικές βελτιώσεις στα μονοθέσιά τους, οπότε μένει να δούμε ποια θα είναι η πιο αποδοτική.

Στην εκπομπή «Formula 1 Show», που ξεκινά, μία ώρα πριν τον αγώνα, την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 15:00,  ο Τάκης Πουρναράκης, ως μηχανολόγος-μηχανικός, θα αναλύσει τις πιο σημαντικές καινοτομίες. Ακόμα, η απεσταλμένη του ΑΝΤ1 στο Μοντμελό, Μαρία Θωμά, θα μας μεταφέρει το κλίμα από τα paddock. Στην παρουσίαση της εκπομπής «Formula 1 Show» θα είναι οι Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης και στις μεταδόσεις των αγώνων θα βρίσκονται οι Γιώργος Ανανίδας, Κώστας Λεώνης, Τζώρτζης Μαρκογιάννης, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης.

Την εξέλιξη του Grand Prix, μπορείτε να παρακολουθείτε λεπτό προς λεπτό και στο antenna.gr/f1  με πολλά αποκλειστικά βίντεο με τις πιο σημαντικές στιγμές σε real time και ζωντανό σχολιασμό από το gazzetta.gr, ειδήσεις για τα GP, καθώς και άρθρα με την υπογραφή των Τάκη Πουρναράκη και Πάνου Σεϊτανίδη.

Όσοι δεν καταφέρνουν να παρακολουθήσουν live τις συγκλονιστικές αναμετρήσεις των οδηγών Formula 1, Formula 2 και Formula 3, μπορούν να κάνουν εγγραφή στο antennaplus.gr για να δουν on demand όλο το περιεχόμενο, καθώς και συναρπαστικά Grand Prix από την χρυσή ιστορία της F1. Οι συνδρομητές τoυ ANT1+ μπορούν να απολαύσουν τους αγώνες από τον υπολογιστή, το smartphone/tablet και τη Smart TV τους, με ταυτόχρονη θέαση σε δύο συσκευές, χωρίς καμία διακοπή για διαφημίσεις.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, στις 16:00, το 7ο Grand Prix της Formula 1 έρχεται αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+. Λάβετε θέσεις!

#f1ant1

Instagram

@f1.ant1

Facebook

@f1.ant1

Twitter

@f1ant1

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This