Οι αντιδράσεις στις δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα για το Athens Pride

«Λάθη, λάθη, λάθη. Έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις»

Must Read

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα σχετικά με το Athens Pride, ο οποίος τόνισε πως: «Άλλο να πρωτοστατώ για να υπερασπιστώ το δικαίωμα ισότητας όλων των ανθρώπων και άλλο να πάω να πρωτοστατώ σε μια παρέλαση κλόουν».

Την τοποθέτηση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 κλήθηκε να σχολιάσει η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η οποία απέφυγε να πει την γνώμη της ωστόσο φάνηκε ότι δεν συμφωνεί μαζί του.

«Δεν θα σχολιάσω, γιατί δεν θα είναι ωραίο αυτό που θα πω και δεν θέλω. Δεν θέλω όχι», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.




Με αφορμή την άρνηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου να σχολιάσει τις θέσεις του παρουσιαστή, η Σταματίνα Τσιμτσιλή αναρωτήθηκε πως: «Ο Γιώργος, που την έχει πατήσει, πώς τις κάνει αυτές τις δηλώσεις;»

«Νομίζω ότι δεν τον πειράζει. Τον Γιώργο τον θρέφουν αυτές οι δηλώσεις στην πραγματικότητα», τόνισε από την πλευρά της η Τίνα Μεσσαροπούλου.

«Αυτά είναι ευαίσθητα θέματα, στα οποία και να έχεις μία άποψη, πρέπει να προσέχεις πώς τη διατυπώνεις. Θέλω να πιστεύω ότι ο Γιώργος δε γενίκευσε και δεν προσέβαλε τους πάντες. Ίσως ήθελε να εστιάσει στην εικόνα των ανθρώπων που έχουν μία πιο εκκεντρική εμφάνιση», επισήμανε αμέσως μετά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Λάθη, λάθη, λάθη. Έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις. Αυτό είναι μία ανόητη άποψη. Εκκεντρικούς, ανεύθυνους, γελοίους βρίσκεις παντού, είτε είναι άντρες, είτε είναι γυναίκες, γκέι, στρέιτ», παρατηρεί από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Δεν πρέπει να τσουβαλιάζεις και να γενικεύεις μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία και εκδήλωση, επειδή κάποιοι ήταν υπερβολικά εκκεντρικοί και υπερβολικά βαμμένοι», καταλήγει κλείνοντας το θέμα η παρουσιάστρια του «Happy Day».

Η Ελεονώρα Μελέτη σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Γιώργου Λιάγκα παραδέχτηκε πως σε πολλά από αυτά που είπε ο παρουσιαστής συμφωνεί.

«Εγώ συμφωνώ σε πολλά από αυτά που είπε ο Γιώργος Λιάγκας. Ίσως δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη κλόουν. Σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόταν. Παρόλα αυτά από τον Γιώργο το καταλαβαίνω, το κατανοώ.

Εγώ αν βρίσκω ένα λάθος σε όλο αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι ότι γίνεται μία προσπάθεια αποδοχής του διαφορετικού. Δεν είναι διαφορετικοί άνθρωποι, είναι άνθρωποι. Δεν υπάρχει λόγος να κάνει κανείς προσπάθεια να αποδεχτεί κανέναν. Γιατί κανένας δεν είναι διαφορετικός. Θεωρώ ότι το αφήγημα έχει κάποια λάθη και πρέπει να πάει από την αρχή», ανέφερε αρχικά η παρουσιάστρια της εκπομπής «Mega Καλημέρα»

«Δεν υπάρχει διαφορετικός και για να γίνουν αποδεχτοί όλοι, θα πρέπει να τους φερόμαστε σαν να μην είναι διαφορετικοί. Δηλαδή εμένα το παιδί μου, αν με ρωτήσει γιατί αυτός είναι ντυμένος έτσι, η απάντηση δεν είναι “γιατί αυτός είναι διαφορετικός και πρέπει να αγαπάμε τους διαφορετικούς”, αλλά είναι “γιατί έτσι θέλει, γιατί έχει το δικαίωμα να ντύνεται όπως θέλει”. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ο Γιώργος Λιάγκας έχει δίκιο σε ένα σημείο. Θα πρέπει να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους αυτούς σαν κάτι διαφορετικό που προσπαθούν να ενταχθούν σε μία κοινωνία. Το πρόβλημα το έχει η κοινωνία που αντιστέκεται στην αποδοχή της πραγματικότητας.

Κι αν θα πρέπει να γίνει κάτι, θα πρέπει να υπάρξει παιδεία από το μηδέν μέχρι και το τέλος έτσι ώστε η κοινωνία να βρει τρόπο και να αποδεχτεί. Αποδέχεται αυτός που έχει το πρόβλημα, το πρόβλημα το έχει η κοινωνία που αντιστέκεται, δεν το έχουν οι άνθρωποι αυτοί. Θα πρέπει να πάψουμε να τους αποκαλούμε διαφορετικούς. Δεν υπάρχει καμία διαφορετικότητα» πρόσθεσε επίσης σε έντονο ύφος η Ελεονώρα Μελέτη.




Ο Αντώνης Παπαηλίας, γνωστός και ως Λόλα, ο οποίος μάλιστα παρευρέθηκε για πρώτη φορά στο Athens Prode, μιλώντας στο «Breakfast@Star» για το σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα αρκέστηκε να πει μόνο πως δεν τον απασχολούν αυτά τα θέματα και πως ο καθένας έχει την γνώμη του.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This