Κατερίνα Διδασκάλου: «Ο πολιτισμός, όταν γίνεται με αισθητική, είναι ηθική»

Όσα αποκάλυψε για το νέο της ρόλο στην σειρά της ΕΡΤ.

Must Read

Η Κατερίνα Διδασκάλου έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, θεατρικές παραστάσεις αλλά και σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες.

Μία από τις σειρές στην οποία πρωταγωνιστούσε ήταν η Άγριες Μέλισσες. Η εν λόγω σειρά καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Για την επιτυχία που γνώρισε μέσα από την σειρά αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία της μίλησε η γνωστή ηθοποιός στην Real life.

Οι Άγριες Μέλισσες ήταν κομβική σειρά για την ελληνική τηλεόραση…

Πιστεύω ότι πλέον η τηλεόραση χωρίζεται στην εποχή προ Άγριων Μελισσών και στην εποχή μετά. Υπήρχαν άνθρωποι που έρχονταν στο θέατρο να με δουν και μου έλεγαν «συγχαρητήρια, μας αρέσατε πολύ, τρέχουμε τώρα να σας δούμε στις Άγριες Μέλισσες». Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τον κόσμο, μέσα στην καραντίνα, ο Γιάννης Καραγιάννης, σε μια εποχή που όλοι ήθελαν εύκολα πράγματα, επέβαλε μια καθημερινή δραματική σειρά εποχής.

Ανέβασε τον πήχη για τις άλλες παραγωγές και έφερε την μυθοπλασία πίσω στην τηλεόραση. Τα λέω αυτά γιατί συνήθως μιλάμε για τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες, ενώ τους παραγωγούς τούς έχουμε για να τους ζητάμε και να τους βρίζουμε όταν βλέπουμε ελλείψεις. Στην προκειμένη περίπτωση, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Καραγιάννη, που το πίστεψε πολύ.

Παρότι είχα κι άλλες προτάσεις από την τηλεόραση, επέλεξα να μείνω στην παραγωγή Καραγιάννη γιατί πρέπει να εκτιμάμε και τους ανθρώπους που έχουν την τόλμη να κάνουν πράγματα όταν δεν είναι σίγουρη επιτυχία. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο που με κράτησε ενεργή στο θέατρο, για να μπορώ να επιλέξω να απέχω από την τηλεόραση, να έχω την πολυτέλεια να πω όχι στην τηλεόραση.

Γιατί και αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα να μπορείς να επιλέγεις τα τηλεοπτικά που κάνεις, επειδή μπορείς και ζεις μόνο από το θέατρο. Είναι μεγάλη υπόθεση και το μεγάλο μπράβο ανήκει στον κόσμο. Μεγάλο ευχαριστώ όμως και στον κόσμο που κάθισε στον καναπέ του να δει τη σειρά, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ξεκολλάει από τον καναπέ του και έρχεται να με δει στο θέατρο. Να λέγονται αυτά. Ο πολιτισμός, όταν γίνεται με αισθητική, είναι ηθική.

Συνέντευξη όμως παραχώρησε και στο περιοδικό 7 Μέρες TV, όπου μίλησε για το νέο της ρόλο στην σειρά της ΕΡΤ, «Ηλέκτρα».

«Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση για μένα, γιατί πρόκειται για μία πολύ διαφορετική ηρωίδα. Η Δόμνα είναι μία νησιώτισσα, που έχει μεγαλώσει τα παιδιά της μόνη της, έχοντας ουσιαστικά έναν απόντα σύζυγο, αφού ως καπετάνιος ήταν αναγκασμένος να λείπει συνέχεια», αναφέρει η Κατερίνα Διδασκάλου.

«Όταν επιστρέφει πια στο νησί, ζουν απλά ως συγκάτοικοι και προσπαθούν να ξαναβρούν τα κοινά τους σημεία. Η Δόμνα είναι μία γυναίκα αμόρφωτη, όμως είναι καπετάνισσα στη ζωή και στο σπίτι της», τονίζει η ηθοποιός.

«Είναι μία γυναίκα που παρεμβαίνει συνεχώς στις ζωές των παιδιών της για να τα βοηθήσει. Είναι σε συνεχή και ανοιχτή διένεξη με τους γονείς του συζύγου της, την οικογένεια Βρεττού. Εκείνοι δεν προσπαθούν να κάνουν κακό στην οικογένειά της. Το κακό έχει ήδη γίνει και θα το ανακαλύψουν οι τηλεθεατές στην πορεία», αποκαλύπτει σε άλλο σημείο η Κατερίνα Διδασκάλου.

«Για μένα είναι ένας καρμικός ρόλος. Όταν μου ανέφεραν οι σεναριογράφοι ότι ο τόπος που λαμβάνει χώρα η ιστορία ονομάζεται Αρσινόη, συγκινήθηκα, γιατί έτσι έλεγαν την ηρωίδα που υποδύθηκα στη γαλλική ταινία του Eric Rohmer», εξομολογείται η δημοφιλής ηθοποιός.

Ποιο είναι το δράμα της Δόμνας;

«Η Δόμνα, ενώ έχει παντρευτεί με μεγάλο έρωτα, έχει ζήσει μόνη της. Αυτό είναι το δράμα της. Λέει χαρακτηριστικά η κόρη της μια μέρα που ο άντρας της τής φέρνει ένα τριαντάφυλλο: «Τι τυχερή που είσαι που έχεις παντρευτεί από έρωτα!» κι εκείνη απαντά: «Ναι! Ύστερα από αυτό όμως, έζησα με την ανάμνησή του». Στην ουσία, αυτή η γυναίκα έχει βιώσει μία τεράστια μοναξιά. Αυτή είναι και η τραγικότητά της», απαντά η Κατερίνα Διδασκάλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This