Η αυλή των σκανδάλων στην ΕΡΤ

Υπόγειες διαδρομές για «φύγε εσύ, έλα εσύ», περίεργα κοστοβόρα «παιχνίδια» στην πλάτη των φορολογουμένων και καταγγελίες από την Αθηνά Καμπάκογλου!

Must Read

Τις υπόγειες και σκανδαλώδεις τακτικές που φαίνεται ότι ακολουθεί ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας έβγαλε στη φόρα η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου, ανοίγοντας «μέτωπο» μαζί του για το μέλλον της «Αυλής των χρωμάτων».

Μέσα από εκτενή επιστολή που έστειλε στην ΕΣΗΕΑ, η οικοδέσποινα και αρχισυντάκτρια της επιτυχημένης μουσικής εκπομπής, η οποία, σημειωτέον, υπήρξε εξαρχής δικό της δημιούργημα, καταγγέλλει τον «αυτοκράτορα του Ραδιομεγάρου», όπως αποκαλούν κάποιοι τον Κωνσταντίνο Ζούλα, πως έχει δρομολογήσει (εν αγνοία της!) την αντικατάστασή της στην παρουσίαση από την Κατερίνα Παπουτσάκη.

Κατερίνα Παπουτσάκη

Συμπαρουσιαστής

Ισχυρίζεται δε ότι ο πρόεδρος ήθελε αρχικά να «κόψει» εντελώς την «Αυλή των χρωμάτων», αλλά στη συνέχεια προτίμησε να ανεβάσει πολύ το κόστος του προγράμματος, με την τοποθέτηση του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου σε ρόλο συμπαρουσιαστή της ίδιας. Τώρα, λοιπόν, φαίνεται πως ο Κωνσταντίνος Ζούλας έχει βάλει στόχο να αφήσει εκτός κάμερας την Αθηνά Καμπάκογλου, περιορίζοντάς την στην αρχισυνταξία του πρότζεκτ, και να βάλει στη θέση της ως οικοδέσποινα τη γνωστή ηθοποιό, ανεβάζοντας έτσι ακόμη περισσότερο το κόστος της εκπομπής που φυσικά θα πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι!

Αθηνά Καμπάκογλου

«Τις τελευταίες ημέρες γίνομαι αποδέκτης διάφορων δημοσιευμάτων, τα οποία επιβεβαιώνονται και από διάφορες μεμονωμένες, σχετικές όμως με τη Δημόσια Τηλεόραση, φωνές, που με φέρνουν εκτός παρουσίασης της εκπομπής ‘‘Η Αυλή των χρωμάτων’’ και τη θέση μου να καταλαμβάνει η ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη. Αξίζει να αναφερθεί ότι η προαναφερθείσα εκπομπή είναι ξεκάθαρα δικό μου δημιούργημα, με την πολύτιμη βεβαίως συμπαράσταση και βοήθεια του εσωτερικού και αξιόλογου δυναμικού της ΕΡΤ, χρεώνοντας την εταιρία με το… υπέρογκο ποσό των 150 ευρώ ανά επεισόδιο και την προσωπική μου αμοιβή να περιορίζεται αυστηρά στον μισθό μιας απλής δημοσιογράφου. Αρχικά είχα την παρουσίαση, στη συνέχεια τη συμπαρουσίαση και στο σύνολο των χρόνων την αρχισυνταξία» σημειώνει αρχικά στην επιστολή της η Αθηνά Καμπάκογλου.

Κοινό μυστικό

«Η εκπομπή ξεκίνησε το 2018 ως εσωτερική παραγωγή, σημειώνοντας για τρία χρόνια σημαντική επιτυχία ως προς τα νούμερα τηλεθέασης, στο πλαίσιο πάντα των δεδομένων της ΕΡΤ, και συγκεκριμένα της ΕΡΤ2. Γεγονός όμως που ενοχλούσε κατά καιρούς κάποιους εκ των ιθυνόντων, οι οποίοι εκδήλωναν την αντίθεσή τους, με κάθε είδους επιθέσεις. Αλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις εξωτερικές παραγωγές – και ο νοών νοείτω. Στη συνέχεια η συγκεκριμένη εκπομπή δυστυχώς μπήκε στο στόχαστρο του κυρίου Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος εξέφρασε την “επιθυμία” αρχικά να την καταργήσει, γεγονός που οδήγησε στη συμβιβαστική λύση της συμπαρουσίασης με τον κύριο Χρήστο Νικολόπουλο, που ανέβασε, όπως ήταν αναμενόμενο, το κόστος σε 10.000 ευρώ ανά επεισόδιο. Και πάλι όμως το συγκεκριμένο κόστος σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμο με τις 40.000 ευρώ ανά επεισόδιο αντίστοιχων μουσικών εκπομπών, διότι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών παράγεται από ανθρώπους της ΕΡΤ» συνεχίζει η δημοφιλής παρουσιάστρια, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, τον αγώνα που έκανε για την «Αυλή» της, παρά τα εμπόδια και τις «ακριβές» ιδέες των ιθυνόντων, ανάμεσά τους και του Κωνσταντίνου Ζούλα.

«Φθάνοντας λοιπόν στο σήμερα η συγκεκριμένη εκπομπή πήρε ανανέωση με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ, τον περασμένο Μάιο, ως έχει και χωρίς να έχει προκύψει ουδέν πρόβλημα σε σχέση με τους παρουσιαστές, ενώ δημοσιεύτηκε στη συνέχεια και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Τον Ιούλιο συνεργάστηκα με τον γενικό διευθυντή Τηλεόρασης κ. Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου για διάφορα θέματα λειτουργίας της επόμενης σεζόν, προεξεχόντων των τεχνικών. Μετά από όλα όσα σάς προανέφερα, την περίοδο αυτή βρίσκομαι στη δίνη διαφόρων δημοσιευμάτων και ερωτήσεων από τους τηλεοπτικούς συντάκτες, μη έχοντας όμως καμία επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι, και αναγκάζομαι να δηλώνω ευθαρσώς πλήρη άγνοια. Προφανώς ο κύριος Ζούλας επιχειρεί να με αιφνιδιάσει, εμποδίζοντας τη δυνατότητα όποιας αντίδρασής μου. Αναμένει αναμφίβολα μια νέα απόφαση -του στάθηκαν εμπόδιο οι θερινές διακοπές- του Δ.Σ. της ΕΡΤ, προκειμένου να αναιρέσει αυτήν του Μαΐου και να επικυρώσει και επίσημα, κατόπιν εορτής, τα ήδη διαρρέοντα από τον ίδιο στον Τύπο. Περιμένει επίσης και την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής κοστολογίου, μόνο που την ίδια απόφαση περιμένουμε και εμείς με μεγάλη περιέργεια. Με λίγα λόγια, προσπαθεί να με φέρει προ τετελεσμένου. Απαύγασμα ηθικής και εντιμότητας!» αναφέρει σαν χείμαρρος στη συνέχεια της επιστολής της η Αθηνά Καμπάκογλου, «αδειάζοντας» το «αφεντικό» του Ραδιομεγάρου.

Κωνσταντίνος Ζούλας

Επιστολή – βόμβα με καυτά ερωτήματα

Στην επιστολή της, που έσκασε σαν βόμβα, η Αθηνά Καμπάκογλου θέτει και ορισμένα εύλογα (και κρίσιμα) ερωτήματα που προκύπτουν συμπερασματικά μετά τα προαναφερθέντα. Ερωτήματα στα οποία, όπως τονίζει, ο κύριος Ζούλας υποχρεούται να απαντήσει, έστω και αν λειτουργεί στη λογική «ενός ανδρός αρχή».

«1. Να αποσαφηνίσει με ποια κριτήρια επιλέγει ή καταργεί εκπομπές.
2. Με ποιο δικαίωμα ισοπεδώνει επαγγελματικές και ανθρώπινες υποστάσεις;
3. Η αντικατάστασή μου πόσα ακριβώς χρήματα θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό;
4. Με ποιο δικαίωμα υποτιμά και απαξιώνει διαρκώς το αξιόλογο προσωπικό της Δημόσιας Τηλεόρασης και πού ακριβώς επιδιώκει να φθάσει; Στην πλήρη ισοπέδωσή του;
5. Με ποιο δικαίωμα διασύρει την αξιοπιστία και το κύρος του Δ.Σ., παρουσιάζοντάς το ως ουραγό στις τετελεσμένες αποφάσεις του; Τις αποφάσεις που εντέχνως και κρυφίως διαρρέει, πριν καν πάρουν την έγκριση των μελών του, από ό,τι φαίνεται έχουν αλλάξει de jure και de facto τα δεδομένα λειτουργίας της ΕΡΤ και έχουν περάσει στην ενός ανδρός αρχή. Τελικά, δίνει κάπου αναφορά ο συγκεκριμένος κύριος; Θα ήθελα να το πληροφορηθώ, προκειμένου με αίσθημα δικαιοσύνης να επιμερισθούν οι ευθύνες. Επίσης, αναρωτιέμαι αν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ έχουν αποδεχθεί τον ρόλο που τους έχει επιφυλάξει» καταλήγει στην επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ, από την οποία ζήτησε παρέμβαση, μεταξύ άλλων, για «να περιφρουρηθούν τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Μέσα σε όλα αυτά τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και η ΠΟΣΠΕΡΤ, με ανακοινώσεις τους, εξέφρασαν την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο «κόψιμο» της Καμπάκογλου από την εκπομπή την ώρα που Ζούλας και Παπουτσάκη σιωπούν.

Πηγή: Espresso

Δείτε επίσης:

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις πρακτικές Ζούλα στην ΕΡΤ – Κατασπαταλά τα χρήματα των φορολογουμένων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This