Σαλάτα της ΕΡΤ με πειράματα Ζούλα

Must Read

Συγχώνευση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3 θέλει ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Πειράματα με τη φυσιογνωμία της ΕΡΤ επιχειρεί το αφεντικό της δημόσιας τηλεόρασης, και αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς η ΕΡΤ3 είναι το κανάλι «καθρέφτης» της βόρειας Ελλάδας.

Ο Ζούλας και οι συνεργάτες του στο Ραδιομέγαρο Αγίας Παρασκευής έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, όπως λένε, για το προφίλ της ΕΡΤ, η εκκίνηση του οποίου αναμένεται με την έλευση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας. Να θυμίσουμε εδώ ότι η θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ είναι κενή εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έπειτα από την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου.

Ο νέος CEO θα κληθεί να διαχειριστεί αλλά και να βάλει τη σφραγίδα του στο σχέδιο που φέρεται ότι έχουν εκπονήσει ήδη ο κ. Ζούλας και οι συνεργάτες του. Η συγχώνευση ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 έχει ήδη συζητηθεί με τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι στα… κάγκελα.

Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι το μοντέλο που επιχειρήθηκε για την ΕΡΤ2, να αποτελέσει δηλαδή το κανάλι του πολιτισμού, δεν περπάτησε και εγκαταλείφθηκε, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα του συγκεκριμένου καναλιού να απαρτίζεται από ντοκιμαντέρ, ξένες και ελληνικές σειρές σε επανάληψη, αλλά και ταινίες από το αρχείο της ΕΡΤ. Στο υπάρχον πρόγραμμα της ΕΡΤ2 παραμένουν με νέα επεισόδια οι εβδομαδιαίες εκπομπές «Art week», «Η ζωή είναι στιγμές», «Κάτι γλυκό» και «KooΚooland».

Το νέο κανάλι που θα προκύψει από μια πιθανή συγχώνευση της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 θα έχει, όπως λέγεται, το αποτύπωμα της ΕΡΤ3 με έμφαση στα θέματα της περιφέρειας και των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, η σκέψη που τείνει να επικρατήσει είναι η μείωση του μόνιμου προσωπικού σε βάθος χρόνου με εθελούσια έξοδο. Ηδη από τα προηγούμενα χρόνια έχουν δει τα κενά των συνταξιούχων να καλύπτονται με συμβασιούχους έργου.

Αντίπαλος της Nielsen

Stop… στην παντοδυναμία της Nielsen! Η ΕΡΤ ετοιμάζεται να αλλάξει το τοπίο στις μετρήσεις τηλεθέασης! Η αποτυχία της Nielsen συμπίπτει χρονικά, αλλά δεν σχετίζεται, με την απόφαση της ΕΡΤ να βγει από τη μέτρηση της τηλεθέασης και κατά συνέπεια από την αγορά.

Η επιλογή αυτή, που πρέπει να τύχει και της έγκρισης της κυβέρνησης, θα μειώσει τα έσοδα της Nielsen κατά 400.000 ευρώ. Η απώλεια αυτού του εσόδου θα είναι σημαντική για τη μέτρηση. Επίσης, την ίδια ώρα, δύο πλατφόρμες έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν την απήχηση των προγραμμάτων τους, ο ΟΤΕ μέσω του αποκωδικοποιητή της Cosmote TV και η ΕΡΤ μέσω της σημαντικής ανάπτυξης της πλατφόρμας ERTFlix. Τόσο τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ όσο και η ΕΡΤ ετοιμάζονται να αλλάξουν τα δεδομένα της μέτρησης της τηλεθέασης στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This