Έρχεται ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Έρημη χώρα»

Must Read

Ενα σύγχρονο ελληνικό γουέστερν κατακτά τον κόσμο! Ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Ερημη χώρα» είναι γεγονός. Σημαντικές συζητήσεις γίνονται αυτή την περίοδο μεταξύ της ΕΡΤ και του σκηνοθέτη Γιώργου Γκικαπέπα για τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της συγκλονιστικής σειράς «Ερημη χώρα», που είδαμε με κομμένη την ανάσα στο ERTFLIX.
H διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει τη σειρά -είναι πλέον διαθέσιμα στο ERTFLIX και τα οκτώ επεισόδια του πρώτου κύκλου- στα διεθνή τηλεοπτικά βραβεία. Να σημειωθεί ότι η avant premiere των πρώτων δύο επεισοδίων της «Ερημης χώρας» στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εισέπραξε το πιο θερμό χειροκρότημα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Γιώργος Γκικαπέπας είχε πει σε συνέντευξή του για τη νέα του σειρά: «Αμέσως μετά τη σειρά που σκηνοθέτησα για την ΕΡΤ “Το βραχιόλι της φωτιάς”, που αφορούσε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης το 1940, πρότεινα στην κρατική τηλεόραση την “Ερημη χώρα” και συμφωνήσαμε να προβληθεί αποκλειστικά στο ERTFLIX και να αποτελεί την πρώτη του παραγωγή. Οι καιροί αλλάζουν και οι συνήθειες των θεατών επίσης. Η δυνατότητα να δεις την ταινία ή τη σειρά που θες όταν εσύ το επιλέξεις άλλαξε τα δεδομένα. Οι πλατφόρμες είναι το ιδανικό περιβάλλον για μια μίνι σειρά, γιατί έχεις τη δυνατότητα να τη δεις ολόκληρη ή με τις δόσεις που επιθυμείς, όποτε το επιλέξεις. Αυτό επηρεάζει και την κατασκευή μιας μίνι σειράς. Υπάρχει ενότητα και νιώθεις ότι γράφεις ένα έργο που τα μέρη του θα ακολουθούν το ένα το άλλο, σαν να γυρίζεις σελίδες. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια ως ένα προσχέδιο για ταινία με ήρωα ένα παιδί που δεν ανήκει πουθενά. Αυτό το “πουθενά” ήταν η βασική ιδέα, η αίσθηση ότι ένας ήρωας είναι έκθετος σε ένα ανοίκειο περιβάλλον ύστερα από μια μεγάλη απώλεια».

Στην «Ερημη χώρα» η Εύα, μια 11χρονη Ελληνορουμάνα με προβλήματα στην ομιλία, χάνει και τους δυο γονείς της την ίδια μέρα. Ο μόνος συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της είναι ο Λουκάς (Γιώργος Κέντρος), ο 70χρονος παππούς της, ένας σκληροτράχηλος αγρότης και κυνηγός, που δεν την έχει δει ποτέ και αρνείται να τη γνωρίσει. Η Μαρίνα (Δανάη Σκιάδη), μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός με προβληματική προσωπική ζωή, φροντίζει τη σοκαρισμένη Εύα, γνωρίζει τον ερημίτη παππού της και κόντρα σε όλους που βλέπουν ότι ο Λουκάς, ο διαταραγμένος πιστολάς, είναι εντελώς ακατάλληλος κηδεμόνας, η Μαρίνα προσπαθεί να φέρει αυτούς τους δύο ανθρώπους κοντά, πιστεύοντας ότι εκεί βρίσκεται η σωτηρία τους.

Με τίτλο που παραπέμπει στην «Ερημη χώρα» του Τ.Σ. Ελιοτ, η ιδέα της σειράς βασίζεται στην έρημη χώρα μέσα μας. Ολοι οι ήρωες, η μικρή Εύα μέσα στη σιωπή της, ο Λουκάς, ο παππούς της, αλλά και η Μαρίνα, η κοινωνική λειτουργός, φέρουν μια εσωτερική ερημιά, μια ορφάνια. Σαν να κρύφτηκαν όλοι σε ένα καταφύγιο που στην αρχή σε τρομάζει, αλλά μετά γίνεται η φωλιά του άγριου ζώου. Κάποια στιγμή η Μαρίνα βρίσκει την “Ερημη χώρα” ανάμεσα σε βιβλία του πρόσφατα χαμένου πατέρα της, συνδέει στίχους της με τον μοναχικό και δυσπρόσιτο Λουκά και του χαρίζει το βιβλίο. Οταν εκείνος με τη σειρά του πολύ αργότερα το ξεφυλλίζει, συναντά σ’ αυτούς τους στίχους το παρελθόν του και τη δική του έρημη χώρα.

Μάλιστα ο Γιώργος Γκικαπέππας είχε πει με αφορμή τον τίτλο της νέας του σειράς: «Ο Ελιοτ γράφει: “Δεν ήμουν ζωντανός, μήτε πεθαμένος, και δεν ήξερα τίποτε, κοιτάζοντας την καρδιά του φωτός, τη σιωπή”. Αυτοί οι στίχοι, και όχι μόνο, αναγκάζουν τη Μαρίνα να κοιτάξει πέρα από το προφανές, τόσο μέσα σ’ αυτόν τον σκληρό άνθρωπο όσο και στην εγγονή του. Οπότε, χωρίς να το έχω σχεδιάσει, δανείστηκα τον μεταφρασμένο τίτλο του Σεφέρη και τον έδωσα στην ιστορία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This