Μιχάλης Οικονόμου: «Είμαστε οι μπαμπάδες του»

«Εγώ το μεγαλώνω, είμαι ο μπαμπάς του για το παιδί, αλλά νομικά δεν είμαι τίποτα απέναντι στο παιδί»

Must Read

Ο Μιχάλης Οικονόμου έχει κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή και μαζί έχουν έναν γιο.

Ο γνωστός ηθοποιός είναι υπέρ της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών, ένα θέμα που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην κοινωνία.

Για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία μίλησε ο ηθοποιός στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και ανέφερε τους λόγους που θα ήθελε να ψηφιστεί.

Δείτε επίσης: Μιχάλης Οικονόμου: «Οι ομόφυλες οικογένειες δεν περιμένουν έγκριση από τη Βουλή, υπάρχουν και θα αυξάνονται συνέχεια»

«Το ζητούμενο είναι ο πολιτικός γάμος που δίνει έξτρα δικαιώματα, κατά συνέπεια και η τεκνοθεσία, στο οποίο και σε αυτό θα προχωρήσουμε γιατί εγώ είμαι αόρατος γονιός αυτήν την στιγμή, δεν έχω κάποια νομική σχέση με το παιδί. Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε σήμερα. Αυτό ζητάμε να γίνει. Εγώ το μεγαλώνω, είμαι ο μπαμπάς του για το παιδί, αλλά νομικά δεν είμαι τίποτα απέναντι στο παιδί. Αυτό θα μας το δώσει ο πολιτικός γάμος που μέσα από αυτόν θα μπορώ να γίνω και γονιός μέσα από την τεκνοθεσία που θα κάνουμε. Αυτήν την στιγμή μόνο ο Γιώργος έχει την επιμέλεια του παιδιού, αυτός είναι ο κατά νόμον γονιός του και πατέρας» σημείωσε ο ηθοποιός.

«Είμαστε μια φυσιολογική οικογένεια, δεν είμαστε εξωγήινοι. Υπήρχαν χιλιάδες φωνές όταν αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδί, αλλά αυτό που βγήκε ορμητικά ήταν αυτό το παιδί, από τη στιγμή που είχαμε τη δυνατότητα, έχουμε ένα δωμάτιο παραπάνω, έχουμε αγάπη να μας περισσεύει, έχουμε ένα πιάτο παραπάνω, δεν θέλουμε να μείνει σε ένα ίδρυμα, γιατί σε αυτή την περίπτωση αυτή θα ήταν η κατάληξή του.

Ας σώσουμε ένα παιδί και δεν έχει σημασία αν θα μας λέει θείο. Μας έλεγε θείους στην αρχή αλλά μετά καταλήξαμε οι γονείς του. Είμαστε οι μπαμπάδες του. Και για εμάς ήταν μια ανακάλυψη, ήταν ένα είδος κυοφορίας. Και εμείς ήμασταν μπερδεμένοι, ήταν κάτι που αποκαλύφθηκε σιγά σιγά μέσα από τα μάτια του ίδιου του παιδιού» εξομολογήθηκε.

«Είμαστε κάποιες εκατοντάδες, χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα, είμαστε μια μειονότητα που ζητάμε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, για να τακτοποιηθούν κυρίως τα παιδιά μας» τόνισε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Δείτε επίσης: Μιχάλης Οικονόμου: «Θέλω η εκκλησία να σκεφτεί αυτά παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This