Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνει παρών στη Σύμπραξη Οικονομικής Πληροφόρησης «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» που συνεστήθη στο Πεκίνο

Must Read

Η Σύμπραξη Οικονομικής Πληροφόρησης “Μια Ζώνη, ένας Δρόμος” (BREIP) που ιδρύθηκε από 30 και πλέον θεσμούς ανά τον κόσμο συνεστήθη  στο Πεκίνο με τη συμμετοχή και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με πρωτοβουλία του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, στα ιδρυτικά μέλη της BREIP περιλαμβάνονται πολύ γνωστά ειδησεογραφικά πρακτορεία, υπηρεσίες παροχής πληροφοριών, ερευνητικά ιδρύματα, εμπορικά επιμελητήρια και ενώσεις από περισσότερες από 20 χώρες και περιοχές στην Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ωκεανία.

Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συγκαταλέγεται στα ιδρυτικά μέλη αυτής της πλατφόρμας, στόχος της οποίας είναι να στηρίζει κυρίως τις ελληνικές εταιρίες να προωθούν τις δραστηριότητές τους στην κινεζική αγορά, όπως δήλωσε στην εναρκτήρια συνεδρίαση ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος. “Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε βοήθεια στις ελληνικές εταιρίες για να παρουσιάζουν τα προϊόντά τους σε αυτή τη διεθνή πλατφόρμα που διαχειρίζεται το Xinhua. Συνεπώς ελληνικά προϊόντα θα μπορούν να γίνουν γνωστά σε μεγάλες αγορές, όπως είναι η αγορά της Κίνας”.

Στόχος της BREIP είναι να παρέχει μια εύκολη και πρακτική υπηρεσία οικονομικής πληροφορίας για τις κυβερνήσεις και τις εταιρίες των χωρών που μετέχουν στο οικοδόμημα της “Μίας Ζώνης, Ενός Δρόμου” μέσω της ανταλλαγής οικονομικών πληροφοριών μεταξύ των μελών, ώστε να προωθείται το αμοιβαίο όφελος και το κέρδος για όλους του συμμετέχοντες, δήλωσε ο Κάι Μινγκζάο, ο πρόεδρος του Xinhua, στην ομιλία του κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της BREIP. “Η ανταλλαγή και η κοινή χρήση των πληροφοριών συνιστά θεμέλιο της συνδετικότητας, που είναι καθοριστική για την προαγωγή της συνεργασίας του προγράμματος “Μία Ζώνη, ‘Ενας Δρόμος”, τόνισε.

Η ίδρυση της BREIP βασίζεται σε γερά θεμέλια για τη Σύμπραξη Οικονομικής Πληροφορίας “Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος” και το πρακτορείο Xinhua ως πρωτεργάτης θα εκπληρώσει ενεργά τα καθήκοντά του και θα συμβάλει στην οικοδόμηση της συνεργασίας, όπως πρόσθεσε.

Ο ‘Αλφρεντ Σίπκε, ο Ανώτερος Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Κίνα, δήλωσε στη συνεδρίαση αυτή ότι με την αύξηση των εταίρων της “Μίας Ζώνης, Ενός Δρόμου”, η ζήτηση για οικονομικές πληροφορίες αυξάνεται, γεγονός που καθιστά επιτακτική την καθιέρωση της ανταλλαγής διεθνών οικονομικών πληροφοριών και ενός μηχανισμού συνεργασίας. Η ανταλλαγή οικονομικών πληροφοριών υπό την BREIP θα προάγει την οικονομική ανάπτυξη, τη συνεργασία και το οικοδόμημα της “Μίας Ζώνης, Ενός Δρόμου”, πρόσθεσε.

Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θα μετάσχει επίσης σε αυτή την τεχνολογική πλατφόρμα για την ανταλλαγή πληροφοριών και για τη συνεργασία μεταξύ των μελών της BREIP, που θα ονομάζεται BRInfo και ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία. Οι θεσμοί που είναι μέλη της BREIP μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες και αποτελέσματα ερευνών που αφορούν τις επενδύσεις, το εμπόριο, τη βιομηχανία, τα προγράμματα και τις επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τη “Μία Ζώνη, Έναν Δρόμο” μέσω της πλατφόρμας BRInfo σε πραγματικό χρόνο, δωρεάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This