Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αυγή

Must Read

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» και την ιστοσελίδα avgi.gr με βασικό αίτημα την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως είχαν προηγηθεί δύο στάσεις εργασίας, στις 24 και 26 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, που δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα… Ως εκ τούτου, «η Διοίκηση της εφημερίδας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, με αποτέλεσμα σήμερα να μας οφείλονται δυόμισι μισθοί, χωρίς να υπολογίζονται οι βεβαιωμένες παλαιές οφειλές».

Παράλληλα, ζητούν από τα σωματεία να εγγυηθούν τη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους ενόψει της διοικητικής ενοποίησης των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην «Αυγή» έχει ως εξής:

«Σε 24ωρη απεργία στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΥΓΗΣ προχωρούμε σήμερα οι εργαζόμενοι, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας για την εξόφληση των δεδουλευμένων και την άρση της εργασιακής ανασφάλειας.

Παρά τις δύο προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, που υλοποιήσαμε στις 24 και στις 26 Φεβρουαρίου, η Διοίκηση της εφημερίδας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για εξόφληση των δεδουλευμένων, με αποτέλεσμα σήμερα να μας οφείλονται δυόμισι μισθοί, χωρίς να υπολογίζονται οι βεβαιωμένες παλαιές οφειλές. Ως εκ τούτου, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε τα εξής:

– Προχωράμε την Τετάρτη 11 Μαρτίου σε 24ωρη απεργία ζητώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων οφειλών καθώς και την αποκατάσταση της ομαλούς μισθολογικής ροής

– Ζητάμε απο τα σωματεία μας να εγγυηθούν τη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μας ενόψει της διοικητικής ενοποίησης των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

– Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια για την αθέτηση των επάλληλων δεσμεύσεων της Διοίκησης για ομαλή καταβολή των χρημάτων και τις διαδοχικές υπερβάσεις των προθεσμιών, που έθεσαν οι εργαζόμενοι, ώστε να καταβάλει τη μισθοδοσία.

– Διατυπώνουμε τη διαμαρτυρία μας για τη νέα οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η εφημερίδα, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, που συνόδευαν το 2017 τη δεύτερη συναπτή μείωση των μισθών μας την τελευταία πενταετία. Για τον λόγο αυτό ζητάμε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για τα οικονομικά της εφημερίδας, προκειμένου να διαπιστώσουμε πώς έγινε η διαχείριση των οικονομικών της εταιρείας με την πλάτη των εργαζομένων.

– Τέλος, ζητούμε την εκπόνηση ολοκληρωμένου οικονομικού και δημοσιογραφικού σχεδίου για την ανάπτυξη της ΑΥΓΗΣ, στο οποίο θα συμπεριληφθούν οι προτάσεις των εργαζομένων. Στο ίδιο πλαίσιο ζητάμε να επαναβεβαιωθεί η εκπροσώπηση των εργαζομένων στη διοίκηση της ενοποιημένης εταιρείας, όποτε και με όποια εταιρική μορφή σχηματισχεί».

Υπογράφει η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ

Δείτε επίσης: Πανελλήνιες τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβρη ελέω κορωνοϊού – Τι εξετάζει το υπουργείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This