Η Γαλλία στη χειρότερη μεταπολεμική ύφεση με 10,3% συρρίκνωση και 1.000.000 ανέργους

Must Read

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, για την οικονομία της χώρας, η οποία θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για να ανακάμψει από τη χειρότερη ύφεση στη μεταπολεμική περίοδο που έχει προκληθεί φέτος από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να συρρικνωθεί 10,3% φέτος, πριν ανακάμψει με ανάπτυξη 6,9% το 2021 και 3,9% το 2022, προβλέπει η Τράπεζα της Γαλλίας.

Σχεδόν 1.000.000 θέσεις εργασίας είναι πιθανό να χαθούν φέτος και η ανεργία ενδέχεται να κάνει νέο ρεκόρ φθάνοντας στο 11,8% το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε πως τα πράγματα μπορεί να είναι καλύτερα, αν ο ιός τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων μπορεί να σημάνει για την οικονομία πτώση κατά 16% φέτος και να ακολουθήσει ανάπτυξη μόλις 6% το 2021 και 4% το 2022.

Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί πως οι προβλέψεις της γαλλικής κεντρικής τράπεζας δεν έχουν λάβει υπόψη τον πιθανό αντίκτυπο ενός σχεδίου ανάκαμψης, το οποίο η κυβέρνηση έχει στόχο να ανακοινώσει μέσα στους ερχόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This