Με «πιστολιές στον αέρα» ο Άδωνι απειλεί τις τράπεζες ότι θα τους πάρει πίσω τα κονδύλια

Must Read

Άλλη μία «πιστολιά» στον αέρα από τον Αδωνι Γεωργιάδη, αυτή τη φορά για την τακτική που ακολουθούν οι τράπεζες στην υλοποίηση του εγγυοδοτικού προγράμματος. Ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε τις τράπεζες ότι θα τους πάρει πίσω κονδύλια αν δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Αυτό, όμως, που δεν είπε ο λαλίστατος υπουργός είναι με ποια κριτήρια έδωσε εξαρχής τα ποσά στις τράπεζες. Η παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» φαίνεται ότι δεν ταιριάζει στον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος τώρα τρέχει να συμμαζέψει το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Το παραδέχθηκε άλλωστε ότι κι ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης σωρείας καταγγελιών.

Μόνο στους καλούς πελάτες τους

«Στο συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει με τις τράπεζες έχουμε προβλέψει ότι σε 30 μέρες το υπουργείο Ανάπτυξης μπορεί να ανακατανείμει τα ποσά βάσει του ρυθμού που η κάθε τράπεζα ενέκρινε δάνεια στο εγγυοδοτικό σε επιχειρήσεις και ως προς το μέγεθος των επιχειρήσεων. Αν αυτό δεν τηρηθεί από κάποια τράπεζα, στις 30 ημέρες θα αφαιρέσω λεφτά από αυτήν την τράπεζα και θα προσθέσω λεφτά στην τράπεζα που πήγε γρηγορότερα ώστε να λειτουργεί ο τραπεζικός ανταγωνισμός», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει τα χρήματα στις τράπεζες για να τα διοχετεύσουν μόνο στους καλούς πελάτες τους.

Τη στάση των τραπεζών κατακεραυνώνει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, λέγοντας ότι οι τράπεζες δημιουργούν σημαντικά προσκόμματα στις ενδιαφερόμενες για χρηματοδότηση επιχειρήσεις. Υποστηρίζει ότι οι τράπεζες αποκλείουν από τη διαδικασία πολλές υγιείς και βιώσιμες επιχειρήσεις, διότι ερμηνεύουν και εφαρμόζουν τους κανονισμούς των σχετικών προγραμμάτων κατά το δοκούν και σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους, έχοντας ως μόνο γνώμονα την αύξηση των κερδών τους και την εξυπηρέτηση της μόνιμης πελατείας τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This