Σάββατο 19/6/2021

ΕΒΕΑ: Να δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα επίλυσης προβλημάτων χρηματοδότησης

Ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν στις διαδικασίες έγκρισης δανειοδοτήσεων από τις τράπεζες δημιούργησε το ΕΒΕΑ.

Αφορμή στάθηκε ο τεράστιος αριθμός παραπόνων που φτάνει στα επιμελητήρια από επιχειρήσεις για τη στάση των τραπεζών, οι οποίες δεν παρέχουν ρευστότητα, παρότι πολλές επιχειρήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση για την ένταξη στα χρηματοδοτικά εργαλεία με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://daneia.acci.gr που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΑ www.acci.gr όλες οι επιχειρήσεις πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να γνωστοποιούν προβλήματα ή καθυστερήσεις που θεωρούν ότι δεν οφείλονται σε δική τους έλλειψη και κάλυψη των ελάχιστων προϋποθέσεων για την έγκριση ή την εκταμίευση χρηματοδότησης προκειμένου κάθε περίπτωση ξεχωριστά να αναδεικνύεται και να επιλύεται με τον καλύτερο τρόπο. Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών TAXISnet, καθώς είναι συνδεδεμένη με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ αποσκοπεί στην καταγραφή όλων αυτών των ζητημάτων. Η επιμελητηριακή κοινότητα έχει ήδη ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητώντας την παρέμβασή τους προκειμένου οι τράπεζες να προχωρήσουν σε χρηματοδοτήσεις και επιχορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί.

Σε επιστολή που απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα στους αρμόδιους υπουργούς ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι οι τράπεζες όχι μόνο δεν έχουν τη βούληση να συνδράμουν ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια, αλλά αντίθετα δημιουργούν σημαντικά προσκόμματα και άλλα προβλήματα στις ενδιαφερόμενες για χρηματοδότηση -μέσω των εργαλείων αυτών- επιχειρήσεις.

Β. Παπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ