Ο Τσακαλώτος στη λίστα των υποψηφίων επικεφαλής του ΔΝΤ!

Must Read

Το όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου φιγουράρει ανάμεσα σε εκείνα των υποψηφίων επικεφαλής του ΔΝΤ, σύμφωνα με το οικονομικό-επιχειρηματικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC!

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως βρίσκεται στη λίστα  των προτεινόμενων προσώπων, για να αναλάβει τη θέση της Κριστίν Λαγκάρντ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η νυν πρόεδρος του ΔΝΤ, που έχει παραδεχθεί τους λανθασμένους χειρισμούς του ταμείου σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα, αποχωρεί, προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από τότε που ανήγγειλε ότι φεύγει από την ηγεσία του ΔΝΤ, για να πάρει τη θέση του Μάριο Ντράγκι, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέστησαν σαφές ότι τη θέση της θέλουν να την πάρει ξανά Ευρωπαίος. Η θητεία θα είναι 5ετης και, άλλωστε, από την ίδρυση του ΔΝΤ, το 1945, πάντα στη θέση του επικεφαλής ήταν Ευρωπαίος.

«Αυτό που θέλουμε στην Γαλλία είναι πρώτον να έχουμε έναν ευρωπαίο υποψήφιο να διαδεχθεί την Λαγκάρντ ως επικεφαλής του ΔΝΤ και δεύτερον θέλουμε οι αποφάσεις να ληφθούν γρήγορα. Θέλω να είναι ένας μοναδικός υποψήφιος και να παρουσιαστεί από την ΕΕ χωρίς να υπάρξουν αντιπαλότητες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό λε Μερ.

Οι διεργασίες για την αντικατάσταση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ θα ξεκινήσουν αφού υποβάλλει και επίσημα την παραίτησή της.

Φυσικά, στη λίστα των υποψηφίων δεν είναι μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στον κατάλογο φιγουράρει πρώτο το όνομα του νυν διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, ο οποίος είναι Καναδός, αλλά έχει και ιρλανδικό και βρετανικό διαβατήριο. Επίσης, προτείνεται η Kristalina Georgieva από τη Βουλγαρία, η οποία είναι τώρα στέλεχος στην Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και ο παλιός μας γνώριμος, ο Jeroen Dijsselbloem, που διατέλεσε -εκτός των άλλων- επικεφαλής του Εurogroup τα κρίσιμα χρόνια για την Ελλάδα.

Παράλληλα, στη λίστα υπάρχει το όνομα του Ιταλού Μάριο Ντράγκι, που αποχωρεί από την ηγεσία της ΕΚΤ, του Μπενουά Κερέ, ο οποίος είναι μέλος της ΕΚΤ, με θητεία που λήγει τον Δεκέμβριο, και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν Προέδρου της Γερμανικής Βουλής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This