5-8-2020

Μέσω ΕΣΠΑ η στήριξη-ανάσα με πάνω από ένα δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στη διάθεση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων τίθενται κονδύλια άνω του 1δισ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η τροποποίηση 13 περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ (2014-2020) και δύο εθνικών επιχειρησιακών προγραμμάτων, απελευθερώνοντας 1,14 δισ. ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία». Συνολικά, μέσω αυτών των καθεστώτων αναμένεται να στηριχθούν περίπου 90.000 επιχειρήσεις, σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Το 1,14 δισ. ευρώ αποτελούν κονδύλια πολιτικής συνοχής (ποσό που, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής συνεισφοράς, καθιστά δυνατές συνολικές επενδύσεις άνω του 1,5 δισ. ευρώ). Από το ποσό αυτό, περίπου 600.000.000 ευρώ χορηγούνται υπό μορφή επιχορηγήσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό χορηγείται υπό μορφή επιστρεφόμενης ενίσχυσης (χρηματοδοτικά μέσα).

«Χαιρετίζω την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Ελλάδα για την στήριξη της οικονομίας, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της απασχόλησης», δήλωσε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ