«Γέφυρα» για όλους: Όλοι οι δανειολήπτες (συνεπείς και όχι) ευπρόσδεκτοι στο πρόγραμμα για τα στεγαστικά δάνεια

Must Read

Στην ανακοίνωση του προγράμματος «Γέφυρα» που αφορά την 9μηνη επιδότηση «πράσινων» και «κόκκινων» στεγαστικών δανείων πρώτη κατοικίας, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο για τα δάνεια θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το βράδυ.

Από 300 έως 600 ευρώ είναι η επιδότηση που θα μπορεί να λάβει ο δανειολήπτης που αποφασίζει να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Γέφυρα», με τη διευκρίνηση ότι δικαιούχοι είναι μόνο όσοι έχουν πληγεί από την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά φυσικά πρόσωπα, εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους που έχουν πληγεί, ανέργους που λαμβάνουν έκτακτη στήριξη, ελεύθερους επαγγελματίες σε πληγέντες κλάδους, φυσικά πρόσωπα με μείωση μηνιαίου μισθού, επαγγελματίες που παρουσίασαν μείωση της επαγγελματικής δραστηριότητα (μείωση του ΦΠΑ άνω του 20%), δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής, φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο.

Οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης, μπορούν να κάνουν αίτηση (ηλεκτρονικά) από την 1η Αυγούστου, οπότε και θα ανοίξει η πλατφόρμα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Κριτήρια ανά περίπτωση

Για τα Εξυπηρετούμενα δάνεια η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 90% το πρώτο τρίμηνο, 80% το δεύτερο τρίμηνο και 70% το τρίτο τρίμηνο.

  • Κριτήρια: Η αξία της κύριας κατοικίας πρέπει να είναι ως 300.000 ευρώ, το υπόλοιπο του δανείου έως 300.000 ευρώ, το οικογενειακό εισόδημα να είναι έως 57.000, ευρώ, οι καταθέσεις έως 40.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 6000.000 ευρώ.
  • Το ανώτερο μηνιαίο ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 600 ευρώ.

Για τα ΜΗ εξυπηρετούμενα δάνεια, η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 80% το πρώτο τρίμηνο, 70% το δεύτερο τρίμηνο και 60% το τρίτο τρίμηνο.

  • Κριτήρια: Η αξία της κύριας κατοικίας πρέπει να είναι ως 250.000 ευρώ, το υπόλοιπο του δανείου έως 250.000, το οικογενειακό εισόδημα έως 45.000, οι καταθέσεις έως 25.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 5000.000 ευρώ.
  • Το ανώτερο μηνιαίο ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 500 ευρώ.

Για τα Μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν καταγγελθεί, η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 60% το πρώτο τρίμηνο, 50% το δεύτερο τρίμηνο και 30% το τρίτο τρίμηνο.

  • Κριτήρια: Η αξία της κύριας κατοικίας πρέπει να είναι ως 200.000, το υπόλοιπο του δανείου έως 130.000, το οικογενειακό εισόδημα έως 36.000 οι καταθέσεις έως 15.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 280.000 ευρώ.
  • Το ανώτερο μηνιαίο ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 300 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This