Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Δείτε τι θα γίνει με τις διορθώσεις των προστίμων αν είστε ένας από τους 70.000 συνταξιούχους που φορολογήθηκαν άδικα από το 2014 έως το 2018

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τη δυνατότητα να περιορίσουν τη σε βάρος τους αδικία, τουλάχιστον ως έναν βαθμό, και να διαγράψουν τα πρόστιμα που αναίτια τους επιβλήθηκαν και τις ανάλογες προσαυξήσεις έχουν περίπου 70.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν φορολογηθεί από το 2013 και μετά για αναδρομικά σε σχέση με τα οποία δεν είχαν ενημερωθεί αρμοδίως από τα Ταμεία τους ότι θα πιστώνονταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμερίσουν σε περισσότερες από μία χρήσεις τα ποσά των αναδρομικών που έλαβαν και για τα οποία προηγουμένως δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση από τα ασφαλιστικά ταμεία τους.

Οι διορθώσεις και η έκδοση νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα γίνει είτε με αίτηση που θα υποβάλουν οι συνταξιούχοι έως τις 31 Ιουλίου 2020 είτε από την ίδια την ΑΑΔΕ. Με την απόφαση ρυθμίζεται και ο τρόπος φορολόγησης των αναδρομικών που εισπράχθηκαν από το 2014 έως το 2018 και αφορούν χρήσεις έως το 2013.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα:

  • Να διαγράψουν οριστικά από τους φόρους τις επιβαρύνσεις που λανθασμένα τους βεβαιώθηκαν από τις ΔΟΥ. Η ακύρωση των εκκαθαριστικών αφορά συνταξιούχους οι οποίοι, ενώ είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις και πλήρωσαν φόρο για τα αναδρομικά που είχαν εισπράξει το 2013, έλαβαν σημειώματα με τα οποία καλούνταν να πληρώσουν ξανά (!) για τα ποσά των συντάξεων που είχαν λάβει με καθυστέρηση.
  • Να «κουρέψουν» τις όποιες επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τη φορολόγηση των αναδρομικών τα οποία, ενώ είχαν εισπράξει το 2013, δεν τα δήλωσαν στη φορολογική δήλωση το 2014. Τα ποσά αυτά με την έκδοση νέων εκκαθαριστικών θα φορολογηθούν στο έτος στο οποίο πραγματικά ανάγονται.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ