20-9-2020

Μειωμένη προκαταβολή φόρου μετά τις 10 Αυγούστου στα εκκαθαριστικά

Μετά τις 10 Αυγούστου θα συμπεριληφθεί η μειωμένη προκαταβολή φόρου για το 2021 στα εκκαθαριστικά σημειώματα των νομικών προσώπων.

Μετά και την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου την Τετάρτη, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στις αναγκαίες προσαρμογές ώστε οι φορολογούμενοι να έχουν τη δυνατότητα να δουν το νέο ποσό οφειλής. Μάλιστα, όσοι έχουν ήδη προχωρήσει στην αποπληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, θα μπορούν να προχωρήσουν σε συμψηφισμό των μελλοντικών φορολογικών τους υποχρεώσεων με το ποσό της ελάφρυνσης.

Τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματικές ή και αγροτικές δραστηριότητες και είναι υποκείμενα σε ΦΠΑ καθώς επίσης και τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες που υπόκεινται σε ΦΠΑ θα λάβουν μείωση της προκαταβολής φόρου, ανάλογα με την πτώση τζίρου που είχαν το πρώτο εξάμηνο του 2020 έναντι του 1ου εξαμήνου του 2019.

Ειδικότερα:

  • για πτώση τζίρου 5%-15%, το ποσοστό μείωσης θα ανέλθει στο 30%
  • για πτώση τζίρου 15,01%-25%, το ποσοστό μείωσης θα ανέλθει στο 50%
  • για πτώση τζίρου 25,01%-35%, το ποσοστό μείωσης θα ανέλθει στο 70%
  • για πτώση τζίρου μεγαλύτερη του 35%, το ποσοστό μείωσης θα ανέλθει στο 100%, δηλαδή η προκαταβολή θα μηδενιστεί.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ