Μειώσεις στους λογαριασμούς από τη ΔΕΗ έως τις 30 Σεπτεμβρίου! Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν

Must Read

Λόγω της θερινής περιόδου, οι ενεργειακές ανάγκες αυξάνονται, γι αυτό τον λόγο για το διάστημα έως τις 30/09/2020, η ΔΕΗ σκοπεύει να κρατήσει, για τους οικιακούς πελάτες, την έκπτωση 8%, για καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh.

Επίσης, όσοι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων εγγραφούν και επιθυμούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, τους προσφέρεται έκπτωση 5€ ή 2,5€ μηνιαίως στους λογαριασμούς e-bill, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια τους να ψηφιοποιήσουν τις δραστηριότητές τους.

Οι συγκεκριμένες ευνοήσεις αφορούν τα εξής:

  • Κατάργηση του 2ου κλιμακίου στη χρέωση ενέργειας όλων των Οικιακών τιμολογίων (Γ1 και Γ1Ν) η οποία ισοδυναμεί με έκπτωση 8%. Οπότε, η τιμή χρέωσης για τις καταναλώσεις ημέρας άνω των 2.000kWh (2ο κλιμάκιο) εξισώνεται με του 1ου κλιμακίου δηλ. η χρέωση από 0,11936€/kWh μειώνεται σε 0,11058 €/kwh.
  • Κατάργηση της χρέωσης 1€ για κάθε έγχαρτο λογαριασμό.
  • Διατήρηση της έκπτωσης που παρέχεται στους πελάτες e-bill με Επαγγελματικό τιμολόγιο Γ21, Γ22 και Γ23 και Αγροτικό για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό, 5€ για τους Διμηνιαίους και 2,5€ για τους Μηνιαίους.

Επίσης οι κατηγορίες που ευνοούνται από τα νέα μέτρα είναι οι εξής:

  • Οι Οικιακοί πελάτες με τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν
  • Οι πελάτες με Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)
  • Οι Ευάλωτοι Β και Γ, δηλαδή άτομα που στη σύνθεση του νοικοκυριού τους περιλαμβάνεται άτομο/άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και όσοι έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το ως άνω όριο ηλικίας (ΦΕΚ Β’ 5030/13.11.2018).
  • Όλοι οι επαγγελματίες πελάτες οι οποίοι έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν να λαμβάνουν το λογαριασμό τους μόνο ηλεκτρονικά.

Παράλληλα ευνοούνται όλες οι κατηγορίες των Ευάλωτων πελατών γιατί μειώνονται οι τιμές χρέωσης των βασικών τιμολογίων Γ1 και Γ1Ν.

Τέλος, οι πελάτες που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) εκτός από την έκπτωση που λαμβάνουν ήδη από την πολιτεία 0,075€/kWh (ΚΟΤ Α) και 0,045€/kWh (ΚΟΤ Β), επωφελούνται όπως και όλοι οι υπόλοιποι οικιακοί πελάτες από την κατάργηση του παγίου και του 2ου κλιμακίου στη χρέωση ενέργειας για καταναλώσεις άνω των 2.000kWh.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This