Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Μειώσεις στους λογαριασμούς από τη ΔΕΗ έως τις 30 Σεπτεμβρίου! Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Λόγω της θερινής περιόδου, οι ενεργειακές ανάγκες αυξάνονται, γι αυτό τον λόγο για το διάστημα έως τις 30/09/2020, η ΔΕΗ σκοπεύει να κρατήσει, για τους οικιακούς πελάτες, την έκπτωση 8%, για καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh.

Επίσης, όσοι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων εγγραφούν και επιθυμούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, τους προσφέρεται έκπτωση 5€ ή 2,5€ μηνιαίως στους λογαριασμούς e-bill, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια τους να ψηφιοποιήσουν τις δραστηριότητές τους.

Οι συγκεκριμένες ευνοήσεις αφορούν τα εξής:

  • Κατάργηση του 2ου κλιμακίου στη χρέωση ενέργειας όλων των Οικιακών τιμολογίων (Γ1 και Γ1Ν) η οποία ισοδυναμεί με έκπτωση 8%. Οπότε, η τιμή χρέωσης για τις καταναλώσεις ημέρας άνω των 2.000kWh (2ο κλιμάκιο) εξισώνεται με του 1ου κλιμακίου δηλ. η χρέωση από 0,11936€/kWh μειώνεται σε 0,11058 €/kwh.
  • Κατάργηση της χρέωσης 1€ για κάθε έγχαρτο λογαριασμό.
  • Διατήρηση της έκπτωσης που παρέχεται στους πελάτες e-bill με Επαγγελματικό τιμολόγιο Γ21, Γ22 και Γ23 και Αγροτικό για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό, 5€ για τους Διμηνιαίους και 2,5€ για τους Μηνιαίους.

Επίσης οι κατηγορίες που ευνοούνται από τα νέα μέτρα είναι οι εξής:

  • Οι Οικιακοί πελάτες με τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν
  • Οι πελάτες με Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)
  • Οι Ευάλωτοι Β και Γ, δηλαδή άτομα που στη σύνθεση του νοικοκυριού τους περιλαμβάνεται άτομο/άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και όσοι έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το ως άνω όριο ηλικίας (ΦΕΚ Β’ 5030/13.11.2018).
  • Όλοι οι επαγγελματίες πελάτες οι οποίοι έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν να λαμβάνουν το λογαριασμό τους μόνο ηλεκτρονικά.

Παράλληλα ευνοούνται όλες οι κατηγορίες των Ευάλωτων πελατών γιατί μειώνονται οι τιμές χρέωσης των βασικών τιμολογίων Γ1 και Γ1Ν.

Τέλος, οι πελάτες που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) εκτός από την έκπτωση που λαμβάνουν ήδη από την πολιτεία 0,075€/kWh (ΚΟΤ Α) και 0,045€/kWh (ΚΟΤ Β), επωφελούνται όπως και όλοι οι υπόλοιποι οικιακοί πελάτες από την κατάργηση του παγίου και του 2ου κλιμακίου στη χρέωση ενέργειας για καταναλώσεις άνω των 2.000kWh.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ