Το απόλυτο φιάσκο με το Ταμείο Ανάκαμψης! Αβοήθητή η Ελλάδα μέσα στην οικονομική τρικυμία

Must Read

«Πομφόλυγες» οι πανηγυρισμοί για τα 70 δις που δήθεν καταφέραμε να πάρουμε από την Ευρωπαΐκή Ένωση!
Για ακόμα μια φορά η Ευρώπη κατώτερη των περιστάσεων.
Εκτός από τα εθνικά θέματα, αβοήθητή Ελλάδα και στην οικονομική τρικυμία της πανδημίας.

Ενώ η Ελλάδα αναμένεται να αντιμετωπίσει απώλειες που θα ξεπεράσουν τα 20 δις ευρώ για το 2020, η περιβόητη ευρωπαΐκή στήριξη μέσω του ταμείου ανάκαμψης, παραμένει άφαντη.

Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρώτη δόση των 32 δις, γιατί τόσα είναι τα λεφτά και όχι 70 όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση, θα έλθει, εάν έρθει, το 2021! Και η δόση δεν θα υπερβαίνει τα 3,2 δις. Ψίχουλα δηλαδή που και αυτά θα δοθούν με πολύ αυστηρούς όρους, αυξημένη εποπτεία και συγκεκριμένες οδηγίες για την διανομή τους.

Οδηγίες, που με μία πρώτη μελέτη, καταρρίπτουν τις ελπίδες ότι η οικονομική ρευστότητα από την ΕΕ θα έπεφτε στην πραγματική οικονομία. Το αντίθετο. Το 30% των πόρων θα πρέπει να απευθύνεται σε επενδύσεις στην λεγόμενη «πράσινη οικονομία«. Μην περιμένετε φυσικά ότι ως «πράσινη«, ορίζεται η οικονομία που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα, όπως παραδείγματος χάριν βιολογικές καλλιέργειες και γενικότερη ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή. Στην οποία η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα λόγω των εξαιρετικών συνθηκών της και της πολυεπίπεδης δυνατότητας πρωτογενούς παραγωγής με πράσινο πρόσημο.

Αντίθετα, όπως δείχνουν τα πράγματα προβάδισμα θα έχουν οι συνήθεις ύποπτοι, που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες γερμανικής κατασκευής. Πολυδάπανες επενδύσεις που όμως προσφέρουν μηδαμινές θέσεις εργασίας. Την ώρα που η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτη.

Ο κεντρικός πυλώνας εκμετάλλευσης των πόρων θα παραμείνει γραφειοκρατικός, αφήνοντας έξω τους μικρομεσαίους οι οποίοι βάλλονται περισσότερο από την πανδημία και θα ενισχύσει συγχωνεύσεις υφιστάμενων μεγάλων επιχειρήσεων για να γίνουν μεγαλύτερες. Όπως επίσης, θα δοθούν κονδύλια για εκπαίδευση εργαζομένων. Θεμιτή η εκπαίδευση σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία, για να φέρει όμως καρπούς θα χρειαστούν χρόνια.

Και όταν εσύ θα ψάχνεις 20 δις που σου λείπουν, δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου. Εκτός εάν η περιβόητη ευρωπαΐκή αλληλεγγύη, καταλήξει σε μία αντευρωπαΐκή λύση τύπου ΔΝΤ. Φέρνοντας πάλι την καταστροφή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This