Οι ΔΟΥ δεν εφαρμόζουν τους νόμους και φορολογούν όπως θέλουν τα αναδρομικά!

Τιμωρούν για δεύτερη φορά τους συνταξιούχους

Must Read

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τη φορολόγηση αναδρομικών που εισέπραξαν τα προηγούμενα χρόνια οι συνταξιούχοι, με το υπουργείο Οικονομικών να αδυνατεί να συνεννοηθεί με τις εφορίες.

Πριν από έναν μήνα ακριβώς, στις 22 Σεπτεμβρίου, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων με επιστολή του καλούσε τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο να επιβάλει στις φορολογικές Αρχές να εφαρμόσουν τους νόμους και τις εγκυκλίους που ο ίδιος θέσπισε. Καθώς δεν δόθηκε λύση, το ΕΝΔΙΣΥ επανήλθε με νέα επιστολή.

Από κοινού ΥΠΟΙΚ και εφορίες τιμωρούν για δεύτερη φορά τους συνταξιούχους, οι οποίοι χρειάστηκε να περιμένουν δύο και τρία χρόνια για να λάβουν τη σύνταξή τους. Αφού υποχρεώθηκαν επί σειρά ετών να ζουν εξαθλιωμένοι, καθώς λίγοι έπαιρναν και αυτό το πενιχρό ποσό της προσωρινής σύνταξης, όταν επιτέλους τους αποδόθηκε η οριστική σύνταξη και τα ποσά πους τους οφείλονταν αναδρομικά, είδαν να πέφτει πάνω τους βαρύς ο πέλεκυς της Εφορίας, που απειλούσε με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα υποτίθεται πως λύθηκε, οι καταγγελίες του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων αναδεικνύουν το αντίθετο, καθώς στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι αρμόδιοι εκκαθαριστές των ΔΟΥ εξακολουθούν να παρερμηνεύουν τις εγκυκλίους σας και φορολογούν τα αναδρομικά με όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα για το διάστημα από το 2013 και πριν».

Το ΕΝΔΙΣΥ ζητά να φορολογηθούν αυτά τα αναδρομικά με τις προσαυξήσεις στο 20% και επίσης, επειδή τα ποσά που προκύπτουν μετά τις εκκαθαρίσεις είναι πολύ υψηλά και πάρα πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι είναι δύσκολο να αντεπεξέλθουν, να ενταχθούν και αυτά στις ρυθμίσεις πέραν των 24 δόσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This