Ξεκίνησαν τα… όργανα: Λάθη στα αναδρομικά 80.000 συνταξιούχων – Τι απαντά το Υπουργείο

Must Read

Ξινή έβγαλαν τη χαρά των συνταξιούχων οι «σοφοί» του οικονομικού επιτελείου της κυνέρνσης μια και σύμφωνα με καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων ΕΝΔΙΣΥ πιστώθηκαν λάθος ποσά αναδρομικών  σε περίπου 80.000 δικαιούχους.

Όπως τονίζει υπάρχουν περιπτώσεις με απώλειες αρκετών εκατοντάδων ευρώ και οι αντιδράσεις από τους αδικημένους συνταξιούχους, αναμένονται σφοδρότατες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Δικτύου το λάθος εμφανίστηκε σε συνταξιούχους οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης από το 2012 έως το 2016 και έλαβαν οριστικές συντάξεις κύριων και επικουρικών μετά το 2016 (έπαιρναν μόνο προσωρινή στην κύρια ή οριστική μόνο στην κύρια).

Η κυβέρνηση έκανε λάθος επιλέγοντας να επιστρέψει αναδρομικά του ν. 4093/12 μόνο στις κύριες συντάξεις, γιατί η κράτηση του ν4093/12 υπολογίζεται στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης! Όταν λοιπόν οι συνταξιούχοι δεν είχαν λάβει λόγω καθυστέρησης επικουρική σύνταξη, γινόταν μικρότερη κράτηση έως και μηδενική το επίμαχο ενδεκάμηνο 2015-2016.

Έτσι, οι συνταξιούχοι διαπιστώνουν απώλειες στο τελικό ποσό των επιστροφών που λαμβάνουν. Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ συνταξιούχους από τον Δεκέμβριο του 2012 πήρε 891,62€ ενώ θα έπρεπε να πάρει 1618,85€, ενώ άλλος συνταξιούχος με ημερομηνία συνταξιοδότησης την 14/11/2014 πήρε 668,85€ ενώ θα έπρεπε να πάρει 1609,25€

Όπως είναι απόλυτα λογικό οι αδικημένοι συνταξιούχοι είναι στα κάγκελα και προαναγγέλλουν προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

Ανυπόστατες και αναληθείς ανακοινώσεις διακινούνται σχετικά με υποτιθέμενα λάθη στην καταβολή των αναδρομικών ποσών προκαλώντας σύγχυση και αλλοιώνοντας την πραγματικότητα.

Η διαδικασία καταβολής ξεκίνησε σήμερα στις 23/10/2020 συνεχίζεται ομαλά, χωρίς λάθη και θα ολοκληρωθεί στις 29/10/2020.

Για την ειδική και συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, έχουμε ήδη αναφερθεί στο από 16/10/2020 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επαναλαμβάνουμε, η καταβολή των αναδρομικών ποσών σε αυτήν την συγκεκριμένη κατηγορία των συνταξιούχων θα γίνει το επόμενο διάστημα και μέχρι τέλος του έτους.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπόθεση Όλιβερ: «Υπάρχουν ορισμένοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξιχνίαση»

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που κακοποιήθηκε και σκοτώθηκε στην Αράχοβα, τον Νοέμβριο,...

More Articles Like This