Στις 15 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί από το ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της απόφασης Βρούτση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Must Read

Στα μέσα του νέου έτους θα υπάρξει απόφαση αναφορικά με την τύχη των αναδρομικών των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, καθώς στις 15 Ιανουαρίου η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας του ΣτΕ θα πάρει την απόφασή του, με τους δικαιούχους να ελπίζουν ότι αν εκδοθεί ευνοϊκή απόφαση θα εισπράξουν νέο πακέτο αναδρομικών από τις περικοπές σε επικουρικές και δώρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, έχουν προσφύγει με αίτηση τους το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) και 3 ακόμα Σωματεία συνταξιούχων, τα οποία ζητούν την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Εργασίας σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά των συνταξιούχων που υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα.

«Πρόκειται για ένα καθοριστικό βήμα, ώστε να ακυρωθεί η «υπουργική απόφαση – σκάνδαλο» του Γιάννη Βρούτση. Μια απόφαση που στερεί από τα εκατομμύρια των συνταξιούχων τη διεκδίκηση αναδρομικών, για τις περικοπές που έγιναν στα μνημονιακά έτη και κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Μια απόφαση που περιορίζει με το «έτσι θέλω» τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων και τους υποχρεώνει να αποδεχτούν τα «ψίχουλα» που τους μοίρασε ως αναδρομικά πριν από λίγες μέρες» ανέφερε μεταξύ άλλων το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε ανακοίνωσή του.

Tο Δίκτυο με αυτή την αίτηση ακύρωσης διεκδικεί:

  • Να επιστραφούν τα δώρα σε κύρια και επικουρική σύνταξη, καθώς και οι περικοπές σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 1439/2020.
  • Για όσους πληρώθηκαν τα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν άσκησαν αγωγές μέχρι τις 8 Οκτώβρη 2020, να μην αποσβένεται το δικαίωμα για τις αξιώσεις τους, που αφορούν στις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και τα δώρα.

Η δίκη

Ως εκ τούτου, στις 15 Ιανουαρίου του νέου έτους ορίστηκε η τακτική δικάσιμος στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου πρόκειται να κριθεί η νομιμότητα ή μη της απόφασης που έλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This