Μετά το αλαλούμ έρχεται διάταξη για αφορολόγητη και ακατάσχετη αποζημίωση για μείωση ενοικίων

Η αποζημίωση θα είναι και μη συμψηφιζόμενη με άλλες υποχρεώσεις του δικαιούχου

Must Read

Αφορολόγητη και ακατάσχετη θα είναι η αποζημίωση που θα λάβουν οι εκμισθωτές για τη μείωση ενοικίων που υπέστησαν λόγω των μέτρων της κυβέρνησης.

Αυτό θα ξεκαθαρίζει συμπληρωματική διάταξη, που θα καταθέσει εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Πέρα από αφορολόγητη και ακατάσχετη, η αποζημίωση θα είναι και μη συμψηφιζόμενη με άλλες υποχρεώσεις του δικαιούχου.

«Θα υπάρξει τροπολογία για την αποζημίωση των ιδιοκτητών και με αυτή ό,τι δίδεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο» τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το μέτρο, κάτι που θα εξαρτηθεί από τους όρους που θα λειτουργεί η οικονομία τότε.

Η νέα μορφή της αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων για το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων του Νοεμβρίου ανέρχεται σε 50% επί της απώλειας του εισοδήματος του εκμισθωτή. Το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων είναι 40% και αφορά όλες τις επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά με διοικητική εντολή λόγω του lockdown αλλά και τις πληττόμενες επιχειρήσεις βάση της διευρυμένης λίστας Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας.

Το ποσό της αποζημίωσης για τον ιδιοκτήτη θα κατατίθεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του, ενώ με την αρχική μορφή του μέτρου η αποζημίωσης συμψηφιζόταν με άλλες φορολογικές οφειλές και ανερχόταν στο 30% της απώλειας ενοικίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This