Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Σε δύο φάσεις θα καταβληθούν τα αναδρομικά κληρονόμων – Τα πιστοποιητικά που θα χρειαστούν

Η διαδικασία αφορά τους κληρονόμους 172.222 θανόντων συνταξιούχων, δικαιούχων αναδρομικών.

Σε τουλάχιστον δύο φάσεις θα καταβάλει το υπουργείο Εργασίας τα αναδρομικά στους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων, λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως αποσαφήνισε ο κ. Βρούτσης, στις 17 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση υποβολής των αιτήσεων και όσοι τις έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ μέχρι αυτήν την ημερομηνία μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Όσοι εκ των κληρονόμων δεν διαθέτουν τα ζητούμενα πιστοποιητικά θα πρέπει να τα επισυνάψουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 στην αίτηση που θα υποβάλουν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, όπου έχει τεθεί σε λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Από τους κληρονόμους ζητούνται πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς, πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης και πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών, τα οποία μπορούν να τα αντλήσουν και ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα www.gov.gr.

Η διαδικασία αφορά τους κληρονόμους 172.222 θανόντων συνταξιούχων, δικαιούχων αναδρομικών, μετά την απόφαση του ΣτΕ για επιστροφές του ενδεκαμήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, από τα οποία, υπενθυμίζουμε, η κυβέρνηση αποφάσισε να υφαρπάξει συνολικά 2,5 δισ. ευρώ, ερμηνεύοντας αυθαίρετα την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου. Συνταξιουχικές οργανώσεις προσέφυγαν εκ νέου στο ΣτΕ, ζητώντας την αίτηση ακύρωσης των υπουργικών αποφάσεων, μέσω των οποίων έμειναν εκτός καταβολής τα αναδρομικά που αφορούν τις περικοπές των δώρων και των επικουρικών συντάξεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ