Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Τεράστιος όμιλος ένδυσης κήρυξε πτώχευση θέτοντας σε κίνδυνο 13.000 θέσεις εργασίας

Κλείνει ο κολοσσός λόγω της πανδημίας από τον κορωνοϊό.

Πριν τον κορωνοϊό ο όμιλος ένδυσης Arcadia προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κόσμου ενώ οι περισσότεροι προτιμούσαν τους νεότερους διαδικτυακούς λιανοπωλητές μόδας, όπως οι Asos, Boohoo και Pretty Little Thing. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στα βρετανικά δημοσιεύματα, οι πτώσεις των πωλήσεων εκτόξευσαν τα χρέη της, μη μπορώντας να εξασφαλίσει μία επιπλέον χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα η πτώση των πωλήσεων οφείλεται  στην πρόσληψη διαχειριστών από τη Deloitte, ενώ οι διακοπές σε υπέρ-σκάφος του Sir Philip κόστους 100 εκατομμυρίων λιρών προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Πτώχευση κήρυξε ο βρετανικός όμιλος  Arcadia στον οποίο ανήκουν οι δημοφιλείς αλυσίδες ένδυσης Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Miss Selfridge, Wallis και Burton

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΒΒC ο όμιλος Arcadia έθεσε σε κίνδυνο 13.000 θέσεις εργασίας καθώς οι 9.000 εργαζόμενοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην παρούσα φάση ο εν λόγω όμιλος πέρασε υπό καθεστώς διαχείρισης, προκειμένου να βρεθούν αγοραστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος όμιλος ένδυσης λειτουργεί 444 καταστήματα διαφόρων αλυσίδων στη Βρετανία, και 22 στο εξωτερικό, ενώ είχε έντονη κίνηση και στο διαδίκτυο και με αυτή τους την κίνηση θα δημιουργήθει μία τρύπα εκατομμυρίων (περίπου 350 εκατομμυρίων λίρες) στο συνταξιοδοτικό ταμείο της εταιρείας, το οποίο έχει 10.000 μέλη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ