Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Τρίμηνη παράταση αναστολής δόσεων με μια βασική προϋπόθεση

Όσοι δεν έχουν επηρεαστεί οικονομικά πληρώνουν κανονικά..

Παράταση στα μέτρα ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας ανακοίνωσαν οι τράπεζες, λόγω της πανδημίας.

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλήρωναν κανονικά τις οφειλές στις 3 Σεπτεμβρίου και δεν έχουν ενταχθεί έως τώρα σε πρόγραμμα αναστολής καταβολής δόσεων, θα μπορούν -αν αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση- να αιτηθούν την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Γέφυρα» για την επιδότηση της δόσης μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021, για διάστημα εννέα μηνών.

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την κρίση και έχουν ήδη ενταχθεί σε πρόγραμμα αναστολής καταβολής δόσεων θα μπορούν να αιτηθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 την παράταση του προγράμματος αναστολής δόσεων, υπό την προϋπόθεση ότι η συνολική παραμονή τους στο πρόγραμμα δεν υπερβαίνει τους εννέα μήνες.

Επίσης, πέραν των αναστολών δόσεων:

  • Οι δανειολήπτες που έχουν υποβάλει αίτηση και είναι επιλέξιμοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα», επιδότησης δόσεων δανείων με εξασφάλιση πρώτη κατοικία, θα καταβάλουν από την ημερομηνία ενεργοποίησης του προγράμματος και για τους επόμενους εννέα μήνες μόνο το ποσό της δόσης που τους αναλογεί, με το υπόλοιπο να καλύπτεται από το Δημόσιο. Στη συνέχεια, θα επανέλθουν στο πρόγραμμα καταβολής δόσεων, όπως έχει συμφωνηθεί με την τράπεζα.
  • Οι δανειολήπτες που οφείλουν να καταβάλουν από 1η Ιανουαρίου 2021 την κανονική, προ των αναστολών, δόση του δανείου τους και αποδεδειγμένα παρουσιάζουν προσωρινές δυσκολίες ρευστότητας και ενώ πριν από την κρίση ήταν ενήμεροι δανειολήπτες, μπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους σε βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα σταδιακής επαναφοράς στην καταβολή της συμβατικής δόσης.

Η αίτηση θα εξετάζεται από τα αρμόδια εγκριτικά όργανα των τραπεζών και εφόσον διαπιστώνεται προσωρινό πρόβλημα ρευστότητας, θα εγκρίνεται η υπαγωγή στην προσωρινή διευκόλυνση.

Όσες επιχειρήσεις και νοικοκυριά δεν έχουν επηρεαστεί οικονομικά από την πανδημία και δεν έχουν ενταχθεί στη λίστα με τους πληττόμενους ΚΑΔ θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ