Αυτή είναι η πρώτη πεντάδα επενδύσεων που θα γίνει με τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης

Το μεγαλύτερο τμήμα των πόρων κατανέμεται στην «πράσινη» μετάβαση

Must Read

Τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης σκιαγραφεί η Κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα πρώτα έργα, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τον Ιανουάριο του 2021, ταυτόχρονα με τις πρώτες πληρωμές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, από το συνέδριο του «Economist», τόνισε πως μέσα στο 2021 θα αξιοποιηθούν πόροι ύψους 5,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης, μέσω έργων, όπως η απολιγνιτοποίηση και η ψηφιοποίηση του Δημοσίου.

Από το ίδιο συνέδριο, ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης παρουσίασε πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο ελληνικό σχέδιο.

Το μεγαλύτερο τμήμα των πόρων κατανέμεται στην «πράσινη» μετάβαση. Στον σχεδιασμό βρίσκεται το μεγαλύτερο εγχείρημα αναδάσωσης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, καθώς προβλέπεται ότι θα φυτευτούν 30.000.000 δέντρα σε έκταση 500.000 στρεμμάτων.

Ένα από τα έργα που ξεχωρίζουν στον 2ο πυλώνα είναι η ανάπτυξη των δικτύων 5G. Όπως επεσήμανε ο κ. Πατέλης, η μεταρρύθμιση είχε ήδη δρομολογηθεί και σε μία εβδομάδα θα γίνει η δημοπρασία των συχνοτήτων. Τα έσοδα από τον διαγωνισμό αναμένεται να διοχετευθούν κατά 25% στο καινοτόμο fund «Φαιστός», που έχει στόχο τη χρηματοδότηση startup επιχειρήσεων οι οποίες αναπτύσσουν εφαρμογές που βασίζονται στο δίκτυο 5G.

Από τον 3ο πυλώνα αναμένεται να υλοποιηθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατάρτισης που στοχεύει στην καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία, την ηλικία ή άλλα χαρακτηριστικά των εργαζομένων.

Από τον 4ο πυλώνα, στο επίκεντρο βρίσκονται η ενίσχυση της διαφάνειας και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Κρίσιμη μεταρρύθμιση θεωρείται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των POS με την Εφορία.

Τέλος, μια ακόμα επένδυση θα είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτιστικών χώρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This