Ενίσχυση των (μεγαλύτερων) επιχειρήσεων με ευρωπαϊκά λεφτά τον Ιανουάριο

Θα ενισχυθούν επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 εργαζομένους και έχουν τζίρο έως 50.000.000 ευρώ

Must Read

Νέα εργαλεία ενίσχυσης των επιχειρήσεων με κοινοτικά κονδύλια εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, πέραν της 5ης επιστρεπτέας προκαταβολής, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2021.

Συγκεκριμένα, το πλαίσιο εκτιμάται ότι θα αφορά μεγαλύτερες επιχειρήσεις, σε σχέση με τους προηγούμενους τέσσερις κύκλους επιστρεπτέων προκαταβολών.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου τονίζουν ότι θα ενισχυθούν επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 εργαζομένους και έχουν τζίρο έως 50.000.000 ευρώ με ποσά έως 3.000.000 ευρώ, έναντι του ορίου των 800.000 ευρώ που ισχύει στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η εν λόγω ενίσχυση εκτιμάται ότι θα επιδοτήσει μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο μεταξύ από την 1η Μαρτίου 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2021, όταν θα λήξει η προθεσμία χορήγησής της. Σημειώνεται ότι μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες, σύμφωνα με τον κανονισμό, μπορούν να θεωρηθούν και οι ζημίες των επιχειρήσεων.

Το σκεπτικό του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου αναφέρει πως η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει το 70% των μη καλυπτόμενων δαπανών, με εξαίρεση τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Για τις τελευταίες ενδέχεται να καλύψει έως και το 90% των μη καλυπτόμενων δαπανών.

Στόχος της νέας κρατικής ενίσχυσης αναμένεται να είναι η διάσωση των επιχειρήσεων που λόγω της πανδημίας κινδυνεύουν με «λουκέτο», όπως επίσης και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι το μόνο κριτήριο για τις επιστρεπτέες προκαταβολές είναι να μη γίνονται απολύσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να διασωθεί ένα ικανοποιητικό κομμάτι του χριστουγεννιάτικου τζίρου, υπερασπιζόμενη την απόφασή της να ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This