Κυριακή 20/6/2021

Προέδρος ΕΒΕΑ: Προστατεύουν τις εταιρείες άλλα όχι τους εταίρους τους!

Οι συναρμόδιοι Υπουργοί πρέπει να διορθώσουν την αδικία

Τη στιγμή που οι προσωπικές εταιρίες (Ο.Ε., Ε.Ε.) ως νομικά πρόσωπα εντάσσονται στα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί (αναστολές πληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων ρυθμίσεων κ.λπ.), τα φυσικά πρόσωπα που είναι εταίροι αυτών εξαφανίζονται από την προστασία ως κάτι άυλο, ανύπαρκτο.

Αυτό επισημαίνει σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αδικίας. Φέρνει ως παράδειγμα μια Ομόρρυθμη Εταιρία τριών εταίρων, που είναι κλειστή με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας. Ενώ η ίδια ως νομικό πρόσωπο περιλαμβάνεται στα μέτρα προστασίας, οι εταίροι φυσικά πρόσωπα καλούνται να πληρώσουν τρεις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ που πληρώνονται από τα έσοδα της εταιρίας, τα οποία μηδενίστηκαν με κρατική εντολή, τις ρυθμίσεις των δόσεων των προσωπικών οφειλών, καθώς επίσης και κάθε άλλη καταβολή φόρων, όταν έχει ουσιαστικά μηδενιστεί το εισόδημά τους με κρατική εντολή.

Πρόεδρος ΕΒΕΠ: Απογοητευτική η εικόνα της αγοράς

Στο μεταξύ απογοητευτική είναι η εικόνα στην αγορά, με τον κύκλο εργασιών σε αξία και όγκο στα καταστήματα της Αττικής να κυμαίνεται φέτος πριν από τα Χριστούγεννα μεταξύ 35% και 40% του αντίστοιχου περσινού. Επιπλέον, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η λειτουργία του click away επέτρεψε στις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν από 5% έως το πολύ 20% του περσινού ημερήσιου τζίρου τους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ