Πως θα φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Συντάκτης: Newsroom

Με βάση τις εισπράξεις τους θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες - Τι ισχύει για καθεμία από τις τέσσερις περιόδους του 2020

Μόνο για το ποσό του ενοικίου που έχουν εισπράξει θα φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το κράτος έχει επιβάλει «κούρεμα» των μισθωμάτων για όσους έχουν πληγεί από την κρίση. Το μέτρο άρχισε τον Μάρτιο του 2020 και θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Φέτος η διαδικασία φορολόγησης των ενοικίων θα διαφέρει από τα προηγούμενα χρόνια λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας μέσα στο 2020 θα κληθούν να υπολογίσουν τον φόρο που θα καταβάλουν στην Εφορία για τον φόρο εισοδήματος που περασμένου έτους. Για το 2021, μάλιστα, τα έσοδα από ενοίκια δεν θα πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Παρά τις έκτακτες συνθήκες, φαίνεται πως για το τρέχον έτος θα υπάρξουν και ιδιοκτήτες που όχι μόνο δεν θα χάσουν χρήματα, αλλά θα έχουν και κέρδος! Πρόκειται για όσους δηλώνουν εισοδήματα από ενοίκια άνω των 1.200 ευρώ τον μήνα.

Τα έσοδα από ενοίκια φορολογούνται αυτοτελώς από τα υπόλοιπα εισοδήματα, όπως είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, με συντελεστή από 15% για έσοδα έως 12.000 ευρώ έως και 45% για εισοδήματα από ενοίκια πάνω από 35.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως αυτά τα έσοδα δεν έχουν αφορολόγητο όριο και ο φόρος επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ. (ΒΛΕΠΕ ΠΙΝΑΚΑ 1)

Πώς υπολογίζεται ο φόρος

Για να μπορούν οι φορολογούμενοι να υπολογίσουν με ακρίβεια τον φόρο που θα καταβάλουν στην Εφορία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εισοδήματα από ενοίκια κατά το 2020 θα «σπάσουν» σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους:

Α΄ περίοδος: Τους δύο πρώτους μήνες του 2020 οι ιδιοκτήτες εισέπραξαν το σύνολο του μισθώματος. Συνεπώς θα φορολογηθούν για όλο το μηνιαίο ποσό.

Β΄ περίοδος: Από τον Μάρτιο έως το Αύγουστο του 2020 το κράτος είχε επιβάλει την υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους τους. Για αυτή την περίοδο οι ιδιοκτήτες έλαβαν ως επιστροφή φόρου το 30% του ανείσπρακτου ποσού, το οποίο όμως δεν υπόκειται σε φόρο.

Γ΄ περίοδος: Το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου είχε υιοθετηθεί το μέτρο της εθελοντικής μείωσης ενοικίου κατά τουλάχιστον 30% στις πληττόμενες επιχειρήσεις που νοικιάζουν ένα ακίνητο.

Δ΄ περίοδος: Για τους δύο τελευταίους μήνες του 2020, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, επανήλθε η υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους τους. Ωστόσο, για αυτή την περίοδο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν ως αποζημίωση το 50% του ανείσπρακτου ενοικίου, το οποίο είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με καμία άλλη φορολογική υποχρέωση ή άλλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Η τελική επιβάρυνση μπορεί να αρχίζει από τα 570 ευρώ για μηνιαία μισθώματα της τάξεως των 300 ευρώ και μπορεί να φτάνει έως και πάνω από 3.800 ευρώ για εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ τον μήνα.

Τα τελικά αποτελέσματα της μείωσης των ενοικίων λόγω Covid-19 αναφορικά με τις απώλειες για τους ιδιοκτήτες θα φανούν οριστικά με την εκκαθάριση του φόρου για το έτος 2020. συγκεκριμένα, μετά την υποβολή της δήλωσης φόρου για το φορολογικό έτος 2020 θα δουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων πόσες ήταν πραγματικά οι απώλειες σε συνάρτηση πάντοτε με τα μέτρα που ελήφθησαν. (ΒΛΕΠΕ ΠΙΝΑΚΑ 2)

Τι φόρος αναλογεί – Πώς αλλάζ ει μετά το πρώτο δίμηνο του ’20

Ενοίκιο 500 ευρώ τον μήνα το 2020

Ενας ιδιοκτήτης ακινήτου έχει συμφωνήσει να εισπράττει κάθε μήνα ενοίκιο ύψους 500 ευρώ. Τους δύο πρώτους μήνες του 2020 μπήκε στον λογαριασμό του ολόκληρο το ποσό του συμφωνηθέντος μισθώματος. Από τον Μάρτιο έως το Αύγουστο του 2020 τού καταβλήθηκαν μειωμένα ενοίκια κατά 40%, δηλαδή 300 ευρώ τον μήνα. Από το κράτος έλαβε ως επιστροφή φόρου το ποσό των 60 ευρώ τον μήνα. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο η μείωση ενοικίου ήταν εθελοντική κατά 30% και εισέπραξε 350 ευρώ τον μήνα, με το κράτος να του συμψηφίζει με άλλους φόρους το συνολικό ποσό των 120 ευρώ. Την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου μπήκαν στον λογαριασμό του 300 ευρώ για καθέναν από τους δύο τελευταίους μήνες του έτους τον μήνα, ενώ το κράτος θα του πιστώσει τον Φεβρουάριο αποζημίωση ύψους 100 ευρώ τον μήνα.

Ο εν λόγω ιδιοκτήτης θα κληθεί να καταβάλει φόρο ύψους 584,25 ευρώ, έναντι 855 ευρώ που κατέβαλε πέρυσι για τα εισοδήματα του 2019, με τη συνολική επιβάρυνση να αγγίζει τα 949,25 ευρώ. Σημειώνεται πως τα 680 ευρώ της κρατικής αποζημίωσης θα είναι αφορολόγητα. (ΠΙΝΑΚΕΣ 3 ΚΑΙ 4 ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Ενοίκιο 1.200 ευρώ τον μήνα το 2020

Ιδιοκτήτης ακινήτων εισπράττει μισθώματα από δύο ακίνητα, συνολικού ύψους 1.200 ευρώ τον μήνα. Για τους πρώτους δύο μήνες τού καταβλήθηκαν ολόκληρα τα ποσά που έχει συμφωνήσει με τους ενοικιαστές του, που και οι δύο είναι πληττόμενες επιχειρήσεις. Το διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου εισέπραξε 720 ευρώ για κάθε μήνα, τον Σεπτέμβριο 840 ευρώ τον μήνα και το τελευταίο δίμηνο του έτους 720 ευρώ ανά 30 μέρες. Ο εν λόγω ιδιοκτήτης θα λάβει για το σύνολο του 2020 κρατική επιδότηση ύψους 1.632 ευρώ. Θα κληθεί να πληρώσει φόρο 1.402,20 ευρώ, με τη συνολική επιβάρυνση να αγγίζει τα 1.942,20 ευρώ. (ΠΙΝΑΚΕΣ 5 ΚΑΙ 6 ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Οι… κερδισμένοι ιδιοκτήτες του 2021

Παρά τη μεγάλη μείωση στα ενοίκια που επιβάλλει το κράτος, αρκετοί ιδιοκτήτες θα έχουν σημαντικό όφελος στα εισοδήματά τους. Αιτίες είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021 και το γεγονός ότι οι κρατικές αποζημιώσεις είναι αφορολόγητες. Υπενθυμίζεται πως για τα ποσά που θα λάμβαναν ως ενοίκιο θα πλήρωναν φόρο στην Εφορία, αντ’ αυτού για φέτος αυτά τα εισοδήματα αντικαθίστανται από τις κρατικές ενισχύσεις.

Υπενθυμίζεται πως για τον Ιανουάριο οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 Ιανουαρίου απαλλάσσονται από την καταβολή ενοικίου, όπως επίσης και οι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές έως τις 15 Ιανουαρίου. Το μέτρο αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον τουρισμό, στις μεταφορές, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία.

Οι ιδιοκτήτες φυσικά πρόσωπα των ακινήτων θα λάβουν αποζημίωση από το κράτος για το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος και όχι επί της απώλειας. Τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις παραπάνω επιχειρήσεις θα αποζημιωθούν με το 60% του μηνιαίου μισθώματος.

Η επιβάρυνση αρχίζει από τα 43 ευρώ για ενοίκια από 300 ευρώ τον μήνα και φτάνει έως τα 143 ευρώ για μηνιαία εισοδήματα έως 1.000 ευρώ. Πάνω από 1.200 ευρώ οι ιδιοκτήτες παρουσιάζονται κερδισμένοι, με το όφελος να αρχίζει από τα 200 ευρώ και να ξεπερνά τα 5.000 ευρώ για περιπτώσεις εισοδημάτων από μισθώματα άνω των 10.000 ευρώ τον μήνα. (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ 7)

Μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές

Με μεγάλες καθυστερήσεις καταβάλλονται οι κρατικές αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων, δημιουργώντας τους ακόμα έναν «πονοκέφαλο» εν μέσω πανδημίας.
Συγκεκριμένα, οι αποζημιώσεις για το 50% του μισθώματος που οι ιδιοκτήτες δεν εισέπραξαν τον μήνα Νοέμβριο έχουν αρχίσει να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, οι απώλειες του μηνός Δεκεμβρίου θα καλυφθούν με τη μορφή αποζημίωσης, μετά τις 15 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, εξετάζονται ήδη από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων οι αιτήσεις για τη μείωση ενοικίου κατά 100% του μηνός Ιανουαρίου, μια διαδικασία που θα κρατήσει λίγες εβδομάδες ακόμα. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

Ιδιοκτήτες σε… αναμονή

Χιλιάδες ακίνητα περιμένουν ακόμα την επιστροφή φόρου από τα «κουρεμένα» ενοίκια της πρώτης καραντίνας. Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, πρόκειται να περιπτώσεις αιτήσεων για τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους έχουν ενημερωθεί πως πρέπει να επισκεφθούν εκ νέου την ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέχρι τις 29 Ιανουαρίου και να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις Covid των μηνών Μαρτίου – Αυγούστου 2020. Η αποζημίωση θα έχει τη μορφή επιστροφής φόρου η οποία θα συμψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο με την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος ή του ΕΝΦΙΑ ή ακόμα και με τον ΦΠΑ που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του ερχόμενου μήνα.

Λάθη και παραλείψεις εντοπίστηκαν σε 24.388 δηλώσεις που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τον περασμένο Μάρτιο που ξέσπασε η κρίση του κορωνοϊού μέχρι τον Αύγουστο για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 29 Ιανουαρίου θα πρέπει να διορθωθούν ή να συμπληρωθούν:

•22.511 δηλώσεις για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι το μηνιαίο μίσθωμα της δήλωσης Covid δεν ταυτίζεται με το μηνιαίο μίσθωμα στη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης.

•1.237 δηλώσεις εκμισθωτών που έχουν αποβιώσει και θα πρέπει να εμφανιστούν οι κληρονόμοι.

• 461 δηλώσεις στις οποίες ο εκμισθωτής δεν έχει περιλάβει το ακίνητο που ενοικιάζει στο Ε9. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να το δηλώσει στο Ε9, το οποίο υποβάλλεται ηλεκτρονικά, και οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά τον ΕΝΦΙΑ και τα έτη που ο ιδιοκτήτης είχε το ακίνητο στην κατοχή του, αλλά δεν το είχε δηλώσει στο έντυπο Ε9.

•179 δηλώσεις για τις οποίες δεν έχει συμπληρωθεί η χρήση του ακινήτου.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 263.379 συμψηφισμοί σε 227.887 δικαιούχους, με το συνολικό ποσό της «επιστροφής φόρου» για τα χαμένα ενοίκια να ανέρχεται σε 42.841.000 ευρώ.

Επιβάρυνση 71,75 ευρώ ή επιστροφή

Τι ισχύει με ενοίκιο 500 ευρώ τον μήνα το 2021 και τι με 1.200 ευρώ

Ιδιοκτήτης ακινήτου εισπράττει ενοίκιο ύψους 500 ευρώ τον μήνα. Σημειώνεται πως το παράδειγμα αφορά μείωση ενοικίου μόνο κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2021, με βάση τις έως σήμερα εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Ο εν λόγω ιδιοκτήτης θα εισπράξει φέτος 5.000 ευρώ από ενοίκια, αντί για 6.000 ευρώ αν δεν υπήρχε o Covid. Για το πρώτο δίμηνο του έτους δεν θα εισπράξει ούτε… ευρώ, καθώς υπάρχει απαλλαγή καταβολής ενοικίου κατά 100%. Γι’ αυτόν τον λόγο τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα λάβει ως αποζημίωση σε «μετρητά» το 80% του ανείσπρακτου ενοικίου και για τον Φεβρουάριο το 60% του μισθώματος που έχασε. Συνολικά θα λάβει αποζημίωση ύψους 700 ευρώ. Θα κληθεί να καταβάλει φόρο 726,25 ευρώ, με τη συνολική επιβάρυνση, όμως, να περιορίζεται στα 71,75 ευρώ, καθώς η κρατική αποζημίωση είναι αφορολόγητη. (ΠΙΝΑΚΕΣ 8 ΚΑΙ 9).

Με διαφορετικό τρόπο θα υπολογίσει τον φόρο για τα εισοδήματα από ενοίκια ένας ιδιοκτήτης που έχει συμφωνήσει να εισπράττει 1.200 ευρώ τον μήνα. Φέτος, πέραν της αφορολόγητης αποζημίωσης, δεν θα πληρώσει και εισφορά αλληλεγγύης. Στο τέλος της χρονιάς θα βγει και κερδισμένος! Για τον Ιανουάριο δεν θα εισπράξει ενοίκιο, ενώ για τον Φεβρουάριο θα λάβει μόνο το 20% του συμφωνημένου μισθώματος. Συνολικά, για το τρέχον έτος θα μπουν στον λογαριασμό του 12.240 ευρώ αντί για 14.400 ευρώ αν δεν υπήρχε ο Covid και επιπλέον 1.680 ευρώ ως αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Ο φόρος που θα κληθεί να καταβάλει για το εισόδημα από ενοίκια θα ανέρχεται στα 1.942,20 ευρώ. Ωστόσο, θα βάλει στην τσέπη του «καθαρά» τα 1.680 ευρώ της κρατικής αποζημίωσης, ενώ δεν θα καταβάλει εισφορά αλληλεγγύης 36,96 ευρώ, που θα αντιστοιχούσε στο εισόδημα που θα δήλωνε. Τελικά, ο εν λόγω ιδιοκτήτης θα έχει όφελος 1.942,20 ευρώ! (ΠΙΝΑΚΕΣ 10,11)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα μυστικά των «Εξοικονομώ – Eπιχειρώ» και «Αλλάζω συσκευή»

Πώς θα γίνει η υποβολή των αιτήσεων - Το ύψος των επιδοτήσεων, οι δικαιούχοι, οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι επιλέξιμες δαπάνες

Το νερό… νεράκι: Έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια – Η πρόταση που έχει πέσει στο...

Αν ένας λογαριασμός που αφορούσε τη λειτουργία επιχειρήσεων και νοικοκυριών ήταν φθηνός, αυτός ήταν του νερού. Θα αλλάξει αυτό; Έτσι φαίνεται, καθώς πληροφορίες αναφέρουν...

Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας 2024 – Η διαδικασία πληρωμής

Αδειάζει η κλεψύδρα για τα τέλη κυκλοφορίας και την ολοκλήρωση της καταβολής τους για το2024. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσε ότι δεν θα υπάρξει...

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές από Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης 4.194.373 δικαιούχοι θα λάβουν το συνολικό ποσό των 2.339.829.597 ευρώ την περίοδο...

Επίδομα παιδιού: Δείτε πότε ανοίγει η πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων

Η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης

Με «σπασμένα φρένα» οι αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα!

Με τον δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό σε ολόκληρη την Ε.Ε. η Ελλάδα τον Ιανουάριο, με τις ανατιμήσεις να είναι σχεδόν διπλάσιες

Ήξεις – αφίξεις για το επίδομα Πάσχα

Το παράθυρο είχε ανοίξει ο Χατζηδάκης, τον οποίο «άδειασε» ο Θεοχάρης, και τώρα ο υφ. Οικονομικών το αφήνει ανοιχτό

Αυτές είναι οι ριζικές αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Μασκαράδες ελεγκτές της ΑΑΔΕ για να κάνουν «ντου» στα καρναβάλια!

Τρόπους ψάχνει η ΑΑΔΕ για να πατάξει την φοροδιαφυγή τις μέρες των Αποκριών και ειδικά εκείνες των καρναβαλιών.Έτσι ετοιμάζονται για εξονυχιστικούς ελέγχους, καθώς οι...

Τι είναι το Sport Pass και σε ποιους απευθύνεται

Με στόχο την ενίσχυση της άθλησης το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Τετάρτη την παροχή voucher ύψους 300 ευρώ. Θα ισχύσει το τρίτο τρίμηνο του...

«Χωρίς εμάς τι θα φας;» – Έως 250% αυξάνονται οι τιμές από το χωράφι...

Οι αγρότες διαμαρτύρονται δικαίως και για ελληνοποιήσεις προϊόντων

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θεσσαλονίκη: Στα σκαριά ο πρώτος ουρανοξύστης

Από εταιρία συμφερόντων του μεγαλοξενοδόχου Σταύρου Ανδρεάδη

Ελένη Γερασιμίδου για Γιώργο Νταλάρα: «Βγήκε από συνέντευξη στη μνήμη του Τσιτσάνη, δεν μπορείς να πηγαίνεις με το ματσούκι»

H Ελένη Γερασιμίδου έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Fay’s Time» στην οποία μίλησε για τα 44 χρόνια κοινής πορείας της με τον Αντώνη Ξένο,...

Την Τετάρτη «παραλύει» η χώρα: Ποιοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία – Τι ισχύει με ΜΜΜ

Στο έδαφος όλες οι αεροπορικές πτήσεις – Χωρίς ταξί η Αθήνα 27 και 28/2

Η σχέση ζωής της Νατάσας Καραμανλή με τον θρύλο του κρητικού τραγουδιού Λουδοβίκο των Ανωγείων

Μια φιλία ζωής γράφει συνεχώς και νέα κεφάλαια. Ο λόγος για τη φιλία που διατηρεί χρόνια τώρα η Νατάσα Καραμανλή με τον τραγουδοποιό και...

Γιατρός το θύμα που δολοφονήθηκε στην Αγία Βαρβάρα – Τι όπλισε το χέρι του πεθερού του

Ο 69χρονος πυροβόλησε τον 57χρονο στην αυλή της οικίας τους - «Νόμιζα ότι η κόρη μου κακοποιείται»

Tο «ευχαριστώ» της Καρυστιανού – Ξεπέρασαν τις 600.000 οι υπογραφές για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Πάνω από 640.000 υπογραφές έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το διαδικτυακό ψήφισμα που ξεκίνησε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού.Οι...

Ελληνική «Μπίλντερμπεργκ»: Ο Κασσελάκης πήρε το «χρίσμα» από τους 102 «εκλεκτούς»

Μία αποκάλυψη που μπορεί να εξηγεί και τις τελευταίες εξελίξεις…

Δένδιας: Ξεχάστε την αμυντική συνδρομή από ΗΠΑ – Γαλλία σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία!

Κόντρα στην γραμμή Μαξίμου περί νηνεμίας στα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός Αμύνης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον και ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάς...

Ανατροπή: Πρώην δημοσιογράφος ο νεκρός σε στύλο υψηλής τάσης της ΔΕΗ

Στον Απόστολο Φουρνατζόπουλο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σε στύλο υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ. Πρόκειται για τον 26χρονο πρώην...

«Ο Γεράσιμος έναν χρόνο μετά είναι σε κώμα» – Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα των Τεμπών

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών, ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, εξακολουθεί να...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ