Κυριακή 25/7/2021

Δεν θα ισχύσει για το 2020 το μέτρο της υποχρεωτικής δαπάνης 30% με πλαστικό χρήμα

Το αποκάλυψε ο Θ. Σκυλακάκης ανακουφίζοντας τους φορολογούμενους

Όσοι φοβούνται ότι το 2020 δεν κατάφεραν να κάνουν το 30% των αγορών τους με «πλαστικό χρήμα», μπορούν να ησυχάσουν μια και το μέτρο δεν θα ισχύσει. Και αυτό οφείλεται τόσο στα συνεχόμενα lockdowns αλλά και έλλειψη χρημάτων λόγω των αναστολών.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη ενώ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 εξήγησε γιατί απορρίφθηκαν σχεδόν οι μισές αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Από τις 700.000 και πλέον αιτήσεις, οι 260.000 παρουσίασαν αύξηση τζίρου και κάποιες λίγες είχαν τεχνικά προβλήματα. Το κριτήριο ήταν συνολικό για το 4μηνο και όχι μόνο για το διάστημα που ήταν κλειστά τα μαγαζιά» τόνισε.

Οι εργαζόμενοι «καλύπτονται με τις αναστολές» είπε και διαβεβαίωσε πως «οι άνθρωποι δεν πρέπει να αγωνιούν» προειδοποιώντας πως «οι επόμενοι 2-3 μήνες είναι κρίσιμοι. Αν πάμε σε νέο lockdown, είναι πολύ κοστοβόρο».

Έχουν δίκιο οι ιδιοκτήτες

Ο κύριος Σκυλακάκης παραδέχτηκε ότι «υπήρξε καθυστέρηση με τα ενοίκια… έχουν δίκιο οι ιδιοκτήτες». Όπως ανακοίνωσε, τα ενοίκια του Νοεμβρίου θα καταβληθούν τώρα, τα ενοίκια του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα καταβληθούν τα ενοίκια του Ιανουαρίου.

Δήλωσε τέλος ότι η απόφαση για το αν θα υπάρξει παράταση αναστολών «θα ληφθεί όταν δούμε περίπου πότε τελειώνει η πανδημία» και σημείωσε πως «έχουμε πολύ μεγάλη ανασφάλεια δημοσιονομική, γιατί δεν ξέρουμε πόσο ανοιχτή θα έχουμε την αγορά».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ