Ξεχάστε και το 2021!

Τεράστιες οι ευθύνες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που ξόδεψαν εκατομμύρια χωρίς ρήτρες για τα εμβόλια!

Must Read

Μπορεί την βασική ευθύνη για την κακοδιαχείριση αναφορικά με το θέμα των εμβολίων να την έχει η Κομισιόν, αυτό όμως δεν αποτελεί ελαφρυντικό για την Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα είναι στην πιο δύσκολη θέση από άποψη οικονομίας, όσον αφορά τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Και τα στοιχεία για την Ελλάδα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Έως και τον Μάιο, ζήτημα εάν θα έχει εμβολιαστεί το 25% του πληθυσμού. Γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα έχει επιτευχθεί η ασπίδα ανοσίας απέναντι στον ιό.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που είχε η Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι αναφορικά με τον τουρισμό, θα χαθεί. Καθώς άλλες χώρες θα έχουν πάρει προβάδισμα, ενώ τα απογοητευτικά στοιχεία του τελευταίου τετραμήνου έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην εικόνα της Ελλάδας. Εξανεμίζοντας την επιτυχημένη διαχείριση του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, η πορεία του τουρισμού για το 2021 δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει το 40% του 2019. Ενώ η αναμενόμενη ανάπτυξη, αφού πλέον ακυρώθηκε η εκτίμηση για ανάπτυξη τύπου V, αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 2%.

Οπωσδήποτε οι πολυεθνικές των εμβολίων έχουν βασική ευθύνη για αυτή την υστέρηση. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι οι ίδιες εταιρείες πριμοδοτήθηκαν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ. Τα συμβόλαια χρηματοδότησης τους, δεν μπορεί να μην περιλαμβάνουν ρήτρες καλής εκτέλεσης.

Και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει οπωσδήποτε να το διερευνήσει η ελληνική κυβέρνηση διότι η Ελλάδα είναι η πλέον πληττόμενη από την πανδημία.

Πως είναι δυνατόν να έχουν δοθεί κολοσσιαία ποσά σε ιδιωτικές εταιρείες χωρίς ρήτρες καλής εκτέλεσης;

Να ακολουθεί το χάος και να μην υπάρχει διεκδίκηση αποζημίωσης από τις ίδιες τις εταιρείες;

Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία θα εξαντλήσει τις αντοχές της, η εστίαση αντιμετωπίζει ολοκληρωτική καταστροφή, ο τουρισμός θα υποστεί τεράστιο πλήγμα, ακόμα και η λιανική με τις συνεχείς αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Αυτοί φυσικά που μένουν στο απυρόβλητο είναι οι «μεγάλοι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This