Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Τέλος πόρων μέσα σε 20 λεπτά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Υποβλήθηκαν 7.922 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 3.611

Must Read

«Καπνός» μέσα σε 20 λεπτά έγιναν οι πόροι του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα προβλήματα δεν έλειψαν και πάλι, με αρκετούς μηχανικούς να αναφέρουν ότι «κολλούσε» η πλατφόρμα ή ότι καθυστερούσε η φόρτωση ορισμένων αρχείων, με συνέπεια να μην προλάβουν να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε στις 10 το πρωί και έκλεισε στις 10.20. Υποβλήθηκαν 7.922 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 3.611, δεσμεύοντας ποσό 77.170.000 ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση ανήλθε σε 21.370 ευρώ.

Η αυλαία του πρώτου κύκλου του νέου «Εξοικονομώ» πέφτει την Τετάρτη, με την υποβολή αιτήσεων για πολυκατοικίες (τύπος Α και Β) σε όλη την επικράτεια.

Όσον αφορά τον νέο κύκλο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής αλλαγές στον τρόπο υποβολής των αιτήσεων.

«Μέσα από διαβούλευση και σε συνεργασία με το ΤΕΕ θα συζητήσουμε και θα θέσουμε νέα κριτήρια με βάση μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, όπως είναι η ηλικία του κτιρίου, το ετήσιο εισόδημα αλλά και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μιας περιφέρειας. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν και θα προωθήσουμε ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» ώστε και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους να μειώσουμε και από την άλλη να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν χρήματα για τη χρήση ενέργειας» υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Β. Παπακωνσταντόπουλος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This