Δευτέρα 2/8/2021

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Έως τις 8 Φεβρουαρίου η τελευταία ευκαιρία για όσους δεν πρόλαβαν

Περί τις 10.000 νέες επιχειρήσεις μπορούν να ωφεληθούν από το νέο άνοιγμα της πλατφόρμας «myBusinessSupport»

Άνοιξε και πάλι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για την υποβολή αιτήσεων στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με στόχο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της ενίσχυσης.

Η επαναλειτουργία της πλατφόρμας αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, όπως επίσης και τις νέες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το δικαίωμα υποβολής νέων αιτήσεων αφορά περίπου 10.000 επιχειρήσεις.

Η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, την κρατική ενίσχυση θα μπορούν να διεκδικήσουν οι νέες επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών την περίοδο:

  • από 1η Νοεμβρίου του 2019 έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2020 ή
  • την 1η Αυγούστου του 2020 έως τις 31 Οκτωβρίου του περασμένου έτους και ανήκουν στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ)

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις ανήκουν σε κλάδους που πλήττονταν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο).

Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης όσες επιχειρήσεις δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους, αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ