Η προσέλκυση κροίσων του εξωτερικού στην ατζέντα του ΥΠΟΙΚ

Η χώρα μας έτοιμη να γίνει ο επόμενος «φορολογικός παράδεισος»;

Must Read

Στην προσέλκυση κροίσων του εξωτερικού στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών, προσφέροντάς τους νέα κίνητρα για να μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στη χώρα μας.

Με διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία εταιριών ειδικού σκοπού διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας (Family Offices) για την προσέλκυση ιδιαίτερα εύπορων οικογενειών. Η εταιρία θα μπορεί να διαχειρίζεται τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων της οικογένειας, τις επενδύσεις τους σε επιχειρήσεις ή τις μετοχικές συμμετοχές τους σε εταιρίες, το χαρτοφυλάκιο μετοχών, παραγώγων και άλλων επενδυτικών – χρηματιστηριακών προϊόντων έως και τα έσοδα από την εκμετάλλευση ακινήτων.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να αντιμετωπίσει την καταστρατήγηση των φορολογικών διατάξεων που συνεπάγονται φαινόμενο φοροαποφυγής, λόγω της έλλειψης σχετικού νομοθετικού πλαισίου στη χώρα μας. Στις εν λόγω εταιρίες μπορούν να συμμετέχουν μέλη της οικογένειας, καθώς και νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες στις οποίες συμμετέχουν τα φυσικά πρόσωπα και μέλη της οικογένειας.

Η εταιρία ειδικού σκοπού θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Να απασχολεί στην Ελλάδα προσωπικό τουλάχιστον πέντε ατόμων μέσα σε 12 μήνες από την ίδρυσή της
  • Να πραγματοποιεί στην Ελλάδα δαπάνες λειτουργίας τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ ετησίως

Σημειώνεται πως το ποσοστό κέρδους των εταιριών ειδικού σκοπού διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας ορίζεται στο 7%, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν βαρύνονται με ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This