ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού Α21: Δείτε πότε θα πιστωθεί – Ποιοι δικαιούχοι θα δουν αύξηση

Must Read

Τέλη του επόμενου μήνα (Μάρτιος 2021) θα δοθεί η πρώτη δόση για το 2021, ενώ παράλληλα αυξήσεις αναμένεται να δουν αρκετοί δικαιούχοι. Διαβάστε παρακάτω γιατί.

Σε έξι διμηνιαίες δόσεις θα καταβάλει και φέτος ο ΟΠΕΚΑ το επίδομα του παιδιού στους δικαιούχους. 160.000 υφιστάμενοι δικαιούχοι με 2 ή 3 παιδιά θα δουν αυξήσεις, οι οποίες θα κυμαίνονται από 28 έως 168 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και τη νέα εισοδηματική κλίμακα στην οποία θα καταταγούν με βάση τις δηλώσεις του 2021.

Ο βασικός λόγος των αυξήσεων που θα δουν αρκετά νοικοκυριά, δεν είναι άλλος, από τα μειωμένα εισοδήματα που είχαν το 2020 εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία. Να σημειωθεί ότι, οι αυξήσεις δεν θα φανούν στην πληρωμή του πρώτου διμήνου του 2021 που θα γίνει στις 30 Μαρτίου αλλά στις δύο επόμενες, του Μαΐου και του Ιουλίου 2021.

Προσδιορισμός δικαιούχων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων

• Πρώτη κατηγορία: έως 6.000 ευρώ
• Δεύτερη κατηγορία: 6.001-10.000 ευρώ
• Τρίτη κατηγορία: 10.001- 15.000 ευρώ

Τα χρήματα που θα δοθούν εξαρτώνται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων

• Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών

• Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο

• Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 28 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 56 ευρώ για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Επίδομα Παιδιού: Οι ημερομηνίες πληρωμής για το 2021

Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής 

Πρώτη δόση: Στις 31 Μαρτίου του 2021

• Δεύτερη δόση: Στις 31 Μαΐου του 2021

Τρίτη δόση: Στις 31 Ιουλίου του 2021 

• Τέταρτη δόση: Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021

• Πέμπτη δόση: Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 

• Έκτη δόση: Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This