Τρίτη η Ελλάδα στην αύξηση χρέους παγκοσμίως!

Έτσι που πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ονομασθεί από τους θαυμαστές του από «Μωυσής» σε «Ηρακλής»! Και το ρεκόρ χρέους θα είναι ο 13ος «άθλος του Ηρακλέους»!

Must Read

Το διεθνούς κύρους Institute of International Finance (IIF), στην τελευταία έρευνά του, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είχε, μέσα στο 2020, την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση στο συνολικό της χρέος παγκοσμίως! Ναι, καλά διαβάσατε, «χάλκινο μετάλλιο» στο  «παγκόσμιο πρωτάθλημα αύξησης χρέους»!

Κατά το IIF η αύξηση του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ στην Ελλάδα οφείλεται όχι στο χρέος των νοικοκυριών -κυμάνθηκε μόλις στο 2%- αλλά ούτε και στο εταιρικό χρέος, αφού και αυτό κυμάνθηκε κοντά στο 10%. Η θηριώδης αυτή αύξηση χρέους οφείλεται, ως προς την Ελλάδα, σχεδόν αποκλειστικώς στο δημόσιο χρέος, η μεγέθυνση του οποίου άγγιξε το 50%!!!

Και το σπουδαιότερο: Κατά τον επικεφαλής της έρευνας αυτής του IIF ΕμρέΤίφτικ, με αυτά τα δεδομένα ο δείκτης χρέους της γενικής κυβέρνησης το 2020 θα διαμορφωθεί στο 248,53% του ΑΕΠ! Αυτό το ύψος χρέους της Ελλάδας, πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή, παραπέμπει στην Ελλάδα του «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»!

Καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κατάφερε να κάνει τέτοιες «επιδόσεις». Μόνο ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πτυχιούχος του Χάρβαρντ με το σημιτικό του επιτελείο, τα κατάφερε.

Έτσι που πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ονομασθεί από τους θαυμαστές του από «Μωυσής» σε «Ηρακλής»! Και το ρεκόρ χρέους, που συνθλίβει τον ελληνικό λαό, θα είναι ο 13ος «άθλος του Ηρακλέους»!

Δώδεκα είχε κάνει ο μυθικός Ηρακλής, ο 13ος -το νούμερο είναι «εντελώς τυχαίο» για τον Πρωθυπουργό- και πιο εντυπωσιακός, ανήκει πλέον στο σύγχρονο «Ηρακλή» Κυριάκο Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This