Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Άμεσες επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 500.000.000€ για τη στήριξη ΜμΕ, με τις… ευλογίες της Κομισιόν!

Στόχος η εξασφάλιση επαρκούς κεφαλαίου κίνησης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Εν μέσω πανδημίας και με την αγορά «λουκεταρισμένη» λόγω των αυστηρών -αδιέξοδων, όμως, για την οικονομία- περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, έγινε γνωστό τη Δευτέρα ότι η Κομισιόν ενέκρινε πακέτο ενίσχυσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τις επιχειρήσεις εκείνες που πλήρωσαν ουσιαστικά και συνεχίζουν να πληρώνουν το… μάρμαρο της νέας κρίσης, έπειτα από εκείνη που γέννησαν τα Μνημόνια τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 500.000.000 ευρώ για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Εξαιρέσεις

Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό σε ΜμΕ που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς, εκτός από τους τομείς της χρηματοδότησης, της πρωτογενούς γεωργίας, του καπνού και της αλιείας. Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και υπεράκτιες εταιρίες εξαιρούνται, επίσης, από το πεδίο εφαρμογής του συστήματος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

Ο στόχος του μέτρου είναι να συμβάλει στην εξασφάλιση επαρκούς κεφαλαίου κίνησης για τις ΜμΕ που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Η υποστήριξη δεν θα υπερβεί τα 1.800.000 ευρώ ανά εταιρία και η ενίσχυση θα χορηγηθεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ